Orienteerumine on spordiala, kus jalad ja pea peavad tegema koostööd. Hea orienteeruja liigub metsas kiiresti ning kaardi ja maastiku "lugemise" kaudu teab täpselt, kus ta on ja kuhu järgmisena läheb. Paljudele orienteerumist harrastajatele ei ole probleemiks jooksmine, raskusi tekitavad kaardi-maastiku mõistmine ning aru saamine, millal kui kiiresti liikuda. Kui soovid teada kuidas olla veel parem ja kiirem orienteeruja või kuidas alustada orienteerumisega, tule 3. mail õhtul kell 18 loengusse „Eduka orienteerumise tagamaad - sobiv tehnika ja taktika treeningul“. Väärtuslike teadmisi on jagamas Eesti orienteerumiskoondise treener Elo Saue.

Loengus saab põgusalt ülekorratud orienteerumise algtõed, mis vahel ununevad ka juba kogenud orienteerujatel. Lisaks juba kogenud orienteerujatele mõningaid nippe ja võimalusi juurde, kuidas treeningud veelgi efektiivsemaks muuta. Eesmärgiks on iga osaleja, sõltumata oma jooksu kiirusest, oskus järgmisel korral kaardiga metsas liikudes rahulolu oma orienteerumissooritusest.

"Treeni teadlikult" sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Loengu pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).

Lektorist: Elo Saue aastatel 1990-2014 võitnud orienteerumise Eesti meistrivõistlustel 8 kulda, 17 hõbedat ja 11 pronksi (sealhulgas 1 pronks suusaorienteerumises, ülejäänud medalid orienteerumisjooksus). Aastatel 1997, 2001 ja 2015 osalenud orienteerumise maailmameistrivõistlustel, parimad tulemused 31. koht lühirajal (1997) ja 11. koht teatejooksus (2015). Tulnud OK Ilves võistkonnas 6 korda (1997–2001 ja 2013) Jüriööjooksu võitjaks.

2009. aasta rogaini Euroopa meistrivõistlustel sai segavõistkondade arvestuses koos Reigo Luurmehe ja Riho Roopõlluga 5. koha. Oli aastatel 2007–2011 Eesti Orienteerumisliidu juhatuse liige. Töötanud Soomes klubi KooVee noorte orienteerumistreenerina. Aastatel 2010–2011 ja alates 2013. aastast Eesti orienteerumisjooksu koondise treener-esindaja

Registreerimine loengule: http://www.tlu.ee/et/Loodus-ja-terviseteaduste-instituut/Taiendkoolitused/Koolituskalender/Treeni-teadlikult

Täiendav info: katrin.soidra-zujev@tlu.ee või telefonil 639 1751.

Peale orienteerumisteemalist loengut on "Treeni teadlikult" 2016 kevadhooajal veel viimane loeng:
10.05 Rulluisutamine - tehnika, trenn ja võistlustel osalemine - rulluisutamise treener Jaanus Ritson

Loengusari jätkub sügisel. Sügiseste loengute teemad ja lektorid pannakse kokku osalejate tagasiside põhjal. Kui Sul, Delfi lugeja, on soov mõnda teemat/lektorit kuulata, tee oma soovitus järgmiseks hooajaks loengusarja juhile: katrin.soidra-zujev@tlu.ee.

Loengusarja korraldavad TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST ja Tallinn Liigub programmiga.