Professor Vahur Ööpik annab loengu "Milleks tervise nimel treenijale vitamiinid?" Treeni teadlikult loengusarja raames teisipäeva (12.04) õhtul algusega kl 18.00.

Loengus osalejad saavad praktilisi teadmisi oma treeningutesse ja igapäeva ellu rakendamiseks vitamiinide mõjust koormustaluvusele ja treeningu tulemuslikkusele. Vastuse saavad küsimused, mis on oksüdatiivne stress ja antioksüdandid ning mis seos on neil nähtustel vitamiinidega? Üksikasjalisemat käsitlust leiab professori poolt vitamiin D eripära võrreldes muude vitamiinidega ning vitamiin D roll treeningu kontekstis sõltuvalt treenija vanusest ja elupaiga geograafilisest asukohast.

Lektorist: Professor Vahu Ööpik on spordibioloogia instituudi spordifüsioloogia korraline professor. Peamised uurimissuunad sporditeadlasena on vastupidavustreeningu mõju valkude ainevahetusele skeletilihases, valkude ainevahetuse hormonaalne regulatsioon organismi kohanemisel kehaliste koormustega, organismi kehaliste koormustega kohanemise võime dieediga reguleerimise võimalused, kehakaalu reguleerimise mõju ainevahetusele ja kehalisele töövõimele. Ta on avaldanud ca 200 teadustööd peamiselt spordifüsioloogia alal, sh toidu ja toitumise mõjust treeningu efektiivsusele. Pidanud rohkelt loenguid ja läbi viinud koolitusi toidulisandite tarbimisest. Eesti meistrivõistluste medaliomanik kreeka-rooma maadluses, olnud Eesti Maadlusliidu juhatuse liige ja Eesti Olümpiaakadeemia president.

Treeni teadlikult sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Loengu pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).
Registreerimine siin.
Täiendav info: katrin.soidra-zujev@tlu.ee või telefonil 639 1751.

Pärast 12.04 loengut on järgmised 2016 kevadel toimuvad loengud Treeni teadlikult sarjas:
19.04 Rasvhapped, toitumine ja treening - laboriarst dr Anneli Raave-Sepp
26.04 Töövõime versus puhkus ja taastumine - TLÜ dotsent Kristjan Port
03.05 Eduka orienteerumise tagamaad - sobiv tehnika ja taktika treeningul - Eesti orienteerumiskoondise treener Elo Saue
10.05 Rulluisutamine - tehnika, trenn ja võistlustel osalemine - rulluisutamise treener Jaanus Ritson