Eesti MTB koondise peatreener käsitleb oma loengus praktilisi näiteid reaalselt tööst sportlastega- nii tippsportlastega, kui harrastajatega. Koos „sõidetakse" läbi terve protsess - vastatakse küsimusele, miks on vaja võimsusandurit, vaadeldakse erinevaid anduri tüüpe, otsustatakse, millist andurit valida, näidatakse, kuidas määrata intensiivsustsoone ja kuidas ikkagi treenida võimsusandmetest lähtuvalt. Loengus tuleb juttu baastõdedest, mis tähendab, et lühendid TTE, FRC, FRC/FTP, CIL jm. edasijõudnute valdkond käsitlusele ei tule.


AEG JA KOHT:
Treeni teadlikult sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49, Tallinn õppehoones. Loeng algab kell 18.00 ja pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).

LEKTORIST:
Karmen Reinpõld on Eesti MTB koondise peatreener, kes teeb igapäevast koostööd nii maailmatasemel sõitva Martin Looga, kui ka maailmatippu pürgiva noore Markus Pajuriga. Tema näpunäidete järgi pedaalivad ka osad U23 maanteekoondise ratturid ning hulk harrastussportlaseid. 2017. aasta sügisest töötab ta osaajaga Tallinna Ülikooli kinesioloogia laboris tehnilise spetsialistina. Indrek Rannama ja Kirsti Pedakuga koostöös on kaasautorina avaldanud rattaspordialaseid publikatsioone. Edasised uurimisvaldkonnad on biomehhaanika ja spordi füsioloogia. On Eesti Triatloni Liidu kutsekomisjoni esimees.

LOENGUSARJAL „Treeni teadlikult" on sel sügisel kokku veel 10 loengut teisipäeva õhtuti detsembrini. Järgmised loengud:

10.10 Kuidas joogat kasutada eesmärkide saavutamiseks, nt vaimne balanss, kaalukaotus - joogatreener Silja Siller

17.10 Lihaskrambi ja -pinge sündroom - põhjused, ennetamine ja ravi - ortopeed dr Mihkel Mardna

24.10 Söömisest spordiarsti pilgu läbi: müüdid ja tegelikkus - vanemarst-õppejõud dr Eve Unt

31.10 Kas treeningust on võimalik sattuda sõltuvusse? - rühma- ja personaaltreener Siim Kelner

07.11 Praktiline harjutusvara istuvat tööd omavale sportlasele - füsioterapeut Sirli Hinn

14.11 Jõutrennist aeroobseni, friikartulitest salatini. Milline teekond valida vastavalt oma kehatüübile? - personaaltreener Mirko Miilits

21.11 Alaseljavalu - põhjused ja võimalikud lahendused - füsioterapeut Katre Lust-Mardna

28.11 Miks me ei saavuta spordis püstitatud eesmärke? - endine suusataja Anti Saarepuu

05.12 Harrastussportlase õlaprobleemid ja -vaevused - ortopeed dr Madis Rahu ja füsioterapeut Kirsti Pedak

Igale soovitud loengule on vajalik eelnev registreerimine, siit.

Loengusarja korraldavad TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST. Kaasrahastavad Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond ja Tallinn Liigub.

Delfi on filminud varasemaid videosid täispikkade loengutena. Vaata neid seotud lugude alt.