Päeva jooksul on võimalik kuulda ettekandeid mitmetelt kodumaistelt ja välismaistelt sporditegijatelt ning saada osa vahvast Sporditarkuse mini-messist. Räägitakse Londoni olümpiamängude telgitagustest, väideldakse teemal, kas BMX või kaugushüpe kehalise kasvatuse tunnis, nauditakse mõnusat talkshow’d tugitoolispordist ja korraldatakse mitmeid harivaid töötubasid.

Spordivabatahtlike Liikumise käivitaja ja SCULT FEST 2016 peakorraldaja majandusekspert Ott Pärna sõnul soovitakse inspiratsioonipäevaga elavdada Eesti spordielu, tuua siia rahvusvahelist kogemust ja väidelda spordi ning rahvatervist puudutavatel intrigeerivatel teemadel.

“Meie sügav soov on populariseerida Eestis spordisõbraks olemist. Need ei ole ainult tippsportlased või harrastajad, vaid ka kõik spordivabatahtlikud joogipunktides, seeniorid riietehoidudes, abilised spordiklubides, kohtunikud palliplatsi ääres, sporti toetavad ettevõtjad ja noori innustavad kooliõpetajad. Soovime SCULT FESTiga nende kõigi ideepankadesse uusi mõtteid süstida ja tulevikuplaanide tegemiseks mõnusat koostööpaika pakkuda,” sõnas Pärna.

Esinejate hulgas on Londoni olümpiamängude üks korraldajaid ja Virgin Atlantic klienditeeninduse direktor Linda Moir, spordiettevõtja Allar Levandi, spordiajakirjanik Marko Kaljuveer, tele- ja spordimees Jüri Muttika, jooksutreener Margus Pirksaar, spordiõppejõud Reeda Tuula, koolijuht Hendrik Agur ja mitmed teised.

Inspiratsioonipäeval omanimelise talk-show “Tugitoolisport massidesse” korraldav Jüri Muttika sõnas, et tema eesmärgiks on näidata kõigile, kui palju on tegelikult erinevaid teid spordi ja liikumise juurde tulemisel. “Ole sa siis kooliõpetaja, jalgpallifänn või korstnapühkija - kõigil on omad nipid ja lood ning iga tee on õige,” sõnas Muttika muheledes.

SCULT FEST on suunatud kõikidele spordisõpradele. Eriti on oodatud spordisündmuste korraldajad, spordiklubide inimesed, treenerid ja kohtunikud, kehalise kasvatuse õpetajad, terviseedendajad ning tudengid. Inspiratsioonipäeva lõpetab Aasta Spordivabatahtlike Gala.