Kui alguses tundsin end jõusaalis halli hiirekesena ja piilusin enne kolm korda, kas jalapress ikka vaba on, tunnen end nüüdseks jõusaalis palju mugavamalt ja kodusemalt. Eks jõusaalis teevad kõik enda asja ja teiste vahtimiseks eriti mahti ei olegi.

Kuna aga olen nüüdseks treeneri väitel juba ,,vana kala'' on aeg edasi liikuda. Liikuda edasi vabaraskuste peale. Kui enne hoolitsesid masinad korrektse tehnika eest, pean nüüd enda kehahoiakut ja harjutuste õiget tehnikat ise vaatama, hoidma ja säilitama.

Uues kavas on järgnevad harjutused:

1. Kükk. Hetkel teen seda 20kg sangpommiga, samas tunnen, et jaksaksin isegi rohkem.

2. Kükk ühe jalaga. Teen seda 5kg hantlitega mõlemas käes. See on päris paras pähkel jaljadele.

Kui kükk ja jõutõmme ühel treeningpäeval tundub liiga palju, on täiesti okei teha neid ka vaheldumisi (ühel päeval kükk, teisel ühe jalaga kükid).

3. Rumeenia jõutõmme (minu lemmik). Alustusraskuseks on 30kg. Tuharalihased annavad endast ka päris ,,mõnusasti'' tunda peale igat treeningut...

4. Puusasirutus. Raskuseks koos kangiga 50kg

Sama moodi nagu küki ja ühe jalaga kükkimise kohta, võib ka rumeenia jõutõmmet ja puusasirutust teha vaheldumisi trennipäevadel.

5. Kangiga surumine. Kahjuks alustan sellega tühja kangiga, mis kaalub küll ise juba 20kg. Eks tasapisi hakkan ka pisikesi väikseid kettaid juurde panema.

6. Kätekõverdus.

7. Tõmme seljale ettekallutatult ühe käega. See harjutus andis peale esimest korda, järgmisel päeval küll omajagu tunda. Ülaselja lihased olid päris valusad. Lisaks sellele harjutusele, jätsin alles ka kitsa haardega tõmbed, samuti just seljale. Seda harjutust näed minu esimese kava videost.

8. Surumine hantlitega üles. Raskuseks on mul hetkel 6+6kg

9. Prantsuse surumine triitsepsile

10. Kõverdused kangiga biitsepsile

Uus kava meeldib mulle esimesest isegi rohkem. Kuna tunnen end tõesti meeletult palju mugavamalt kui alguses, on arengut aina paremini näha ja jubemõnus on raskusi iga nädal kavõi natukenegi juurde panna.

Aga egas siis midagi , jooksengi juba trenni. Vaata videost järgi, mida teha ja mine Sinagi!