Olenemata sellest, et pean siin Delfi veergudel tublisti terviseblogi, olen ka mina inimene ja kipun vahel tervislikul teel libastuma. Üle pika-pika aja juhtus nõnda eile, juhtus ka täna - eile avastasin külmkapist suure totsiku Kirju Krantsi jäätist, mida suure hooga tühjendama asusin. Sõin ja nautisin, kui ühel hetkel oligi pea pool otsas. Kuna ,,magusahoog’’ oli sees, otsustasin kurgust alla kugistada ka veel vanast ajast kodus ootava shokolaadi (sellel on ka hea külg, nüüd enam shokolaadi kodus ju ei ole). Kuna ma ei ole väga ammu sellist magusakogust korraga ära söönud, andis see nii eile õhtuses kui täna hommikuses enesetundes omajagu tunda. No ei kujuta ette, kui peaksin sellist õhupalli tunnet tihedamini tundma, õudne. Kuna aga käisin eile õhtul veel ka trennis, mõtlesin, et ei ole vast hullu ega pole põhjust üle mõelda, kuna seda juhtub harva, siis ei ole vast midagi hullu.

Magusast ei saanud aga isu täis ka täna, kui töökaaslane pakkus sünnipäeva puhul kringlit ja shokolaadikooki. Selles suhtes olen ma ilmselt veel nõrk - kui kellelgi on ikka sünnipäev ja pakutakse kooki, siis peaks ju viisakusest ühe tüki võtma? Või mitte?

Üldiselt olen projekti käigus üsna tublisti ree peal püsinud. See võib kõlada küll imelikult, kuid minu arvates ongi vahel (samas piisavalt harva) mõistlik ennast hetkeks vabaks lasta, lubadagi endale mõni koogitükk, shokolaad või muu endale meelepärane ,,treat’’ ja seda nautida. Peale seda siis loomulikult mõistlike koguste ja toitude juurde naastes.

Samas ei saa ma aru naistest, kelle suurim soov on kaalu langetada ja vähekenegi enda kehaga rohkem rahul olla, kuid selle heaks mitte midagi ei tee ning selliseid magusakoguseid igapäevaselt söövad. Väites, et kõht oli nii tühi ja shokolaad toidupoe letilt tundus kiireim valik vajalik energia kätte saada, ei ole aega normaalselt toituda jne.

Selleks, et midagi saavutada (näiteks kaalu langetada või keha trimmi saada - lihasmassi natuke suurendada) on vaja püsti tõusta, end liigutada ja järjepidavalt (rõhk just sõnal järjepidavalt) tegutseda, kuna vaid igatsevalt ilusaid vormis bikini-fitnessi tüdrukute pilte vaadates midagi ei muutu. Ei muutu praegu ega ka tulevikus. Seega...kui Sa siiamaani oled vaid mõelnud, et tahaksid midagi muuta kuid ei ole seda viitsinud teha või oled nagu mina, paar päeva mitte nii mõistlikult toitunud, ära heida meelt ja tegutse. Tegutse Kohe, sest tulemus on lõpuks seda väärt!