Personaaltreener Roman Minlibajevi kommentaar minu esimesele kuule:

,,Olen Karmeni esimese kuu tulemustega väga rahul.

Treeningplaani täitmine käib täie hooga ja isiklikust tagasisidest olen aru saanud, et jõutreening meeldib Karmenile väga. Eriti nauditav on tema jaoks see, et iga nädal tunneb end jõusaalis mugavamalt ja kodusemalt. Treeningpäevikut analüüsides on rõõm tõdeda, et raskused on võrreldes algusega 20-40% võrra suurenenud. Muutust on näha ka personaaltreeningutel, mis toimuvad meil kord nädalas - Karmeni kehatunnetus harjutuste sooritamisel on märgatavalt paranenud. Algaja esimeste nädalate/kuude suurim arenguhüpe tulebki sellest, et paraneb oskus/suutlikus oma lihaseid paremini tööle rakendada, st paraneb lihase motoorsete ühikute ja kesknärvisüsteemi omavaheline koostöö.

Toitumise osas on Karmen täitnud usinalt tap.nutridata.ee keskkonda, nii enda jaoks kui selleks, et saaksin olukorral küsimuste tekkimisel silma peal hoida. Kuigi projekti alguses ei olnud meil kindlat kokkulepet, et Karmen peaks seda igapäevaselt täitma, on mul väga hea meel, et ta on seda teinud. On vägagi tervitatav, et Karmen on suurendanud valkude tarbimist, värksete köögi- ja puuviljade osakaalu toidulaual ning planeerib ka paremini oma igapäevaseid toidukordi. Ära on jäänud toidupoest kiiruga ostetud näksid ja šokolaadid. Pigem on vahepalad endal puuviljade, pähklite jms toitude näol kaasas. Toitumise osas ei ole minul treenerina ühtegi etteheidet. Pigem pean Karmenil meelde tuletama, et mõnest üksikust kommist pead norgu ei laseks – ükski mõõdukalt tarbitud toiduaine ei muuda kellegi menüüd ebatervislikuks. Tähtis on vaadata kogu päeva energiatarbimist üldisemalt.

 
„Parem on täita toitumisplaani 95% täpsusega 100% ajast, kui 100% plaanist täita 70% ajast“
Dr. Layne Norton

Kuigi projekti eesmärgiks on Karmeni jõusaaliga sõbraks tegemine, siis ka kehaanalüüsist vaatasid samuti vastu võrdlemisi head tulemused. Bioimpedants meetodil mõõdetud aparaat näitas, et Karmeni kaal on langenud 1.8kg võrra, millest rasvamassi kadu on 1.2kg. Siinkohal tahan kindlasti mainida, et mõõtmised/kaalumised on hasarti tekitavad ja neid on huvitav interpreteerida, kuid kõige paremaks arengu jälgijaks pean siiski täissuuruses peeglit ja treeningpäevikut. Kui peegelpilt pakub rahuldust ja treeningpäevik tunnistab arengut, siis ei ole ju vahet mida teeb kaalunumber. Kaal võib langeda nii, et rasvamass jääb peaaegu samaks ning tõusta selliselt, et rasvamassi lisandumine on minimaalne. ’’

Mul on ülimalt hea meel kuulda kiidusõnu ka personaatreeneri käest – just see annab mulle aina rohkem indu juurde ja kinnitab, et teen õiget asja.
Egas siis midagi – samas vaimus edasi ikka paremate tulemuste ja mõnusama tuleviku suunas.

Ikka järgmiste artiklite ja videoteni! Seniks mõnusaid trenne ja jätkuvalt kevadist ilma!