Toitumine:

Toitumise osas ei asu ma jälgima 100% kindlat toitumiskava. Põhjus on lihtne – 100% enese piiramine ja kindlate toidu- ja toitainete täielik vältimine ei tasu pikas plaanis kohe kindlasti ära. Mida enam mõelda, et seda või toda ma ju kindlasti süüa ei tohi, seda rohkem tekib soov ühel hetkel seda ikkagi teha.

Nii minu kui ka Romani soov on tekitada elukestvad harjumused ehk siis muutuksid igapäevaseks osaks. Tegu ei ole kohe kindlasti kaalulangetusprojektiga, tegelikult jätame kaalu ja selle languse projektis hoopis teisejärguliseks – kui toitun tervislikult ja teen tublisti ja mõistlikult trenni, on kaalukangus loomulik kaasnev nähtus.

Toitumine ongi minu puhul viimastel aastatel olnud "kurja juur". Ajal, mil käisin 4-5 korda nädalas rühmatreeningutes, ei näinud ma mingit muutust enda kehas. Pärast trenni läksin koju ja sõin kõike head-paremat (mis tegelikkuses loomulikult nii hea ei olnud) ja muutused püsisidki nullilähedased.

Olen nooremana kuus aastat mänginud korvpalli ja viimaste aastate jooksul käinud spordiklubi rühmatreeningutel, kuid jõusaali ei olegi veel julgenud minna. Jõusaalis olen siiani enamasti käinud vaid lindil jooksmas ja kõhulihaseid tegemas.

Personaaltreener Roman tegi mulle ka esialgse kehakoostise analüüsi:
Kaal: 61,8 kg. Nö. standardne kaal oleks keskmiste järgi 58,4 kg.
Pikkus: 162,9 cm.
Kehamassiindeks: 23,3. Arvestades asjaolu, et alates 25-st on tegu ülekaalulisusega, oleks kena, kui projekti lõpus oleks see number kasvõi natukene pisem.
Rasva mass 17,9 kg. See on number, mis võiks ja peaks projekti lõpuks märkimisväärselt vähenema.

Romani kommentaar minu liigutustestidele:
- Kätekõverduste test 1 kordusega "hea" - üles surumine maasolevast asendist tuli hästi välja
- Kätekõverduste suutlikkus "rahuldav" - 7 kvaliteetset kätekõverdust
- Kükiga probleeme ei olnud, seal võib hakata tegema juba lisaraskusega
- Kerelihased tunnetus/suutlikus "hea"
- Küünarvars toenglamang kvaliteetselt 45 sekundit - "rahuldav"
- Jõutõmme tuli hästi välja
- Puusasirutus kastil aktiveeris ka väga hästi tuharalihaseid

Üldine hinnang: "Lähtekoht on väga hea, kust alustada. Pole harjutusi, mida me mingisuguses raskusastmes ei saaks kasutada."

Juba järgmises videos näitame Teile minu järgmise kuue nädala jõusaalikava, mis ongi mõeldud alustajale või inimesele, kes on jõusaalist "poppi pannud" rohkem kui aasta aega.

Seniks sportlikku meelt ja juba järgmiste videote ja artikliteni!