Projekti eesmärgiks on harida jooksjaid sellest, mida teadlik treenimine endas hõlmab – olgu selleks siis enda tervisliku seisundi jälgimine, õigete jooksujalanõude valik või treeningute sisu ja ülesehitus.

Projektiks moodustatakse kaks kolmeliikmelist treeningrühma, kes asuvad valmistuma sügiseseks SEB Tallinna Maratoniks. Nende kuue jooksja näitel käiakse läbi sellised tegevused, mis on jooksmisel olulised, kuid võivad teadmatusest kahe silma vahele jääda. Heaks näiteks on spetsiaalsete sisetaldade valmistamine jooksujalanõu sisse, milleni mitmed jooksjad jõuavad alles peale esimesi vigastusi ehk tegelikult liiga hilja.

Ühte treeningrühma hakkab juhendama Jooksupartneri spordiklubi eesotsas mitmekordse Eesti meistri ning endise tipp-maratoonari Margus Pirksaarega. Teise treeningrühma vedamise on enda kanda võtnud FB Jooksmine treenerite tandem koosseisus Eesti praegune tippjooksja Viljar Vallimäe ning mitmekordne Eesti meister Kaupo Tiislär. Seda, kas peale jäävad suuremad kogemused või nooruslik energia näitab 14. septembril toimuv SEB Tallinna Maraton, kus mõlemad treeningrühmad stardis on.

Projektiga Eesmärgiks SEB Tallinna Maraton on võimalik liituda kõigil soovijatel Eesti suurima jooksuveebi marathon100.com kaudu. Sooviavalduse saatmisega on aega 31. jaanuarini, misjärel valitakse välja need kuus jooksjat, kes kuue kuu jooksul kõik kavandatu omal nahal järgi proovivad.

Projektiga on võimalik liituda ka neil jooksjatel, kes lõpuks kuue valitu sekka ei pääse. Kõik treeningplaanid ning jooksjatele jagatav info avaldatakse Marathon100 veebilehel artiklite ja lühivideote vormis.