Et ujuda teadlikult, on huvilised oodatud homme, teisipäeva õhtul loengule „Ujumisest harrastajatele – treenimine ja võistlemine, tehnika ning taktika“ loengusarjast TREENI TEADLIKULT! Lektoriks on endine ujuja ja ujumistreener Andres Olvik.

Loengusarja üks eestvedaja Kristjan Port kutsub üles just mõistlikult sportima: „Ujumisharrastust analüüsivasse loengusse on oodatud tervisliku eluviisiga inimesed, nende juhendajad ja noorsportlaste lapsevanemad. Loengu fookuses on selgelt ujumine," ütles Port.

Loengus saab ülevaate rinnuli, selili ja vabalt ujumisviiside tehnika õigest kasutustest ja efektiivsusest. Kuidas, millal ja mida teha planeerides ujumise treeningtsüklit saavutamaks oma püstitatud eesmärke. Millised on ujumises võistlemise väljundid harrastajale ning kuidas seejuures ikka nautida ujumisspordi-harrastusena? Loeng algab kell 18.00, kestab ca 1,5h.

Andres Olvik on tegelenud ujumisega üle 20 aasta. Sportlasena on ta Eesti meister ja rekordiomanik mitmetel selili ja vabalt ujumise distantsidel, osalenud Pekingi Olümpiamängudel. Treenerina on tema õpilasteks Keila Swimclubist Eesti noortekoondis, samuti teeb Olvik koostööd triatleetidega ning lisaks juhendab harrastajaid.

Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi ning Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST eestvedamisel toimuvad teisipäeva õhtuti lühiloengud koondnimetusega TREENI TEADLIKULT, mis on enesetäiendamise võimalus tervislikuks sportimiseks sportivatele inimestele vigastuse ennetamise, ravi ja taastumise valdkonnas. Loengutele on oodatud kõik, kes peavad liikumist ja sportimist oma elu osaks ning soovivad lisateadmisi, kuidas seda paremini teha.

Huvilised võivad ka osaleda selle kevade TREENI TEADLIKULT sarja järgmistel loengutel:

15.04 Sooja ja külma mõju taastumisel spordis (füsioterapeut Anneli Sikkut)

22.04 Toidulisandid, vitamiinid ja vedeliku tasakaal spordis (TLÜ dotsent Kristjan Port)

29.04 Alaseljavalu füsioterapeutiline käsitlus (füsioterapeut Katre Lust-Mardna)

06.05 Jooksja tugiliikumisaparaadi probleemid (TLÜ lektor Kirsti Pedak)

13.05 Liikuja jalatervis – põhjustatud haigused, uuringud, tallad, ortoosid (jalaravispetsialist Kalev Toots)

20.05 Venituse vajalikus ja olulisus taastumisel (füsioterapeut Indrek Tustit)

Loengud toimuvad aadressil Tondi 55, Tallinn.

Ühest loengust osavõtumaks on vaid 5 eurot. Lisainfot leiab siit.

Loengusarjale on kaasa aidanud Eesti Olümpiakomitee, Ühendus Sport Kõigile, TALLINN LIIGUB.
2014 on Eestis Liikumisaasta, täienda end teadmistega, liigu mõistlikult ja tervislikult!