Suvel kipuvad inimesed sööma rohkem vorsti ja liha ning liialdama alkoholiga kui teistel aastaaegadel, vahendab voice.fi. Maitsva söögi ja joogiga aga lisanduvad ka ülekilod. Siiski usub Palssa, et suvepuhkuse ajal on inimesed ka füüsiliselt aktiivsemad.

"Iga kord, kui päike paistab, ei tasu kohe siidrit avada ja terassile grillima tormata," paneb Palssa inimestele südamele. "Söömise ja toidu valiku puhul on küsimus siiski lihtsates valikutes."

Ta rõhutab, et dieet üksi ei too ellu midagi head, kuid kui kaalujälgimine on vajalik, siis tuleks toitumisharjumusi muuta mõõdukalt.

"Tasakaaluka toitumise puhul ei tarvitse millestki loobuda, sest ka maiuspalad ja delikatessid mahuvad lauale. Hea reegel on 80/20. Kui 80 protsenti söögist ja joogist on tervislik, võib 20 protsenti olla vaba valik," selgitas Palssa.

Meie soovid ja ihad muutuvad elu jooksul ning nii võime endale meelepäraseks harjutada ükskõik millise dieedi. Aju õpib hindama tervislikku toitu samamoodi nagu ta varem hindas rasvast ja kaloririkast. Tuletage kasvõi meelde, millist toitu armastasite lapsena ja millist praegu.