Uues raamatus selgitab autor, kuidas säilitada seedetrakti tervist, tugevdada immuunsüsteemi, puhastada keha ja vaimu, ennetada põletike teket ning langetada kehakaalu. Viimast mitte kalorite lugemise ega dieedi pidamisega, vaid lihtsalt maitsvate ja kosutavate toitude söömisega.

Uuest raamatust võib õppida, kuidas otstarbekalt kasutada hingamist, teadlikkust ja naudingut, et hoida ära stressi, kaalutõusu ja seedehäireid. Toitumise ja elustiili peatükkidele järgnevad tervislike ja kergesti valmistatavate terviktoitude retseptid – muu hulgas hapendatud köögiviljad, juuretisest valmistatud leivad ja küpsetised alternatiivsetest jahudest.

2009. aastal esmakordselt ilmunud „Looduslik toit. Täisväärtuslik elu“ muutus kiiresti bestselleriks. 2011. aastal ilmus sama raamat ka ingliskeelsena USA-s, pealkirjaga „Essential Nourishment“ ning pälvis 2012. aastal ülemaailmsel kokaraamatute konkursil Gourmand World Cookbook Awards Pariisis kolmanda koha tervislike kokaraamatute kategoorias, kuulutati nominendiks konkursil Book of the Year Ameerika Ühendriikides ning võitis konkursil The Living Now Book Awards (USA) kuldmedali.

Uue raamatu ilmumise raames toimuvad esitlused ning loengud teemal „Sa ei ole see mida sööd, vaid see, mida omastad“ 6. okt. Lilleorus, 7. okt. Rakveres, 8. okt. Jõgeval, 9. okt. Viljandis, 10. – 12. okt. Loonas, Vilsandi Rahvuspargis ja 13. okt. Kuressaares.