Veepäeval räägitakse ka joogivee ja mineraalvee tootmisest ning iga inimese rollist puhta joogivee kvaliteedi tagamisel.

Lisaks antakse ülevaade Eestimaa kaevude veekvaliteedist, ohtlike ainete sisaldusest pinnaveekogudes ning tutvustatakse bioloogiliselt omastatava vee omadusi.

„Veepäeva ettekandeid on oodatud jälgima kõik huvilised, kes osalevad kõrgkooli avatud uste päeval. Päev on suunatud tervise edendamise protsessi toetamisele, mis aitab inimestel õppida oma tervise üle paremat kontrolli saavutama ja seda tugevdada,“ ütles Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits.

Ülemaailmset veepäeva tähistatakse 22. märtsil, et pöörata tähelepanu olulistele veeprobleemidele maailmas.

Veepäeva korraldab mittetulundusühing Ökokratt, kes arendab ka Tamsalu vallas Järsi külas Metsamõisa talus puhta vee teemaparki. See on koht, kust külastaja leiab vastused küsimustele kuidas tekib puhas põhjavesi – joogivesi; kuidas sõltub elu puhtast veest; millest sõltub vee kvaliteet loodusõpperetkedest? Osaleda saab ka loodusretkedel. Puhta vee teemapargi rajamisse ja arendamisse on alates 2010. aastast olnud kaasatud nii vabatahtlikud kui äriettevõtted.

Finissage