Maitselt pole merikapsas aga sugugi sama mahe kui tavaline valge peakapsas. Eriti vanemad ja puisemad lehed on kaunis mõrkjad ja kõvad. Samuti on lehtedel omapärane soolakas maitse.

Süüa aga võib neid küll, merikapsas on mitmeid toitaineid ja vitamiine, eeskätt aga palju B1-vitamiini, mis on vajalik nii südamele, närvisüsteemile kui seedimisele.

Merikapsast müüakse vahel Eestis suuremates toidupoodides salatina, kuid rohkem paistab selline toit meeldivat meie lõunanaabritele lätlastele. Eestlastele on tugeva maitsega merikapsas harjumatu.

Kasvab see taim kruusastes mererandades saartel ja Lääne-Eestis, harvemini ka Põhja-Eestis. Merikapsas armastab soolast merevett ja ajab selleni jõudmiseks juured sügavale pinnasesse.

Kes lihavate lehtedega merikapsale suverännakutel komistab, haaraku julgelt tükk proovimiseks, midagi halba merikapsas ei tee, küll aga saab ära maitstud uus toit, kus pealegi on hulk kasulikke aineid sees.