Teadlased uurisid 300 naist vanuses 17-26 eluaastat mitme nädala vältel ning leidsid, et heade ja järjekindlate magamisharjumustega naistel on vähem keharasva.

Varasemad uuringud on tõestanud, et unepuudus võib suurendada kehakaalu, kuid magamamineku ja ärkamise järjekindlust polnud sellega varem seostatud.

Esmalt uuriti naiste kehaaehitust, seejärel anti neile kasutada seade, mis registreeris kehalise liikumise päeval ja unemustri öösel.

Tulemustest selgus, et vähem kui 6,5 ja enam kui 8,5 tundi magamist on otseselt seotud keharasva hulgaga. Professor Bruce Bailey sõnul viib halb uni keharasva suurenemisele hormoonide kaudu, mis mõjutavad söögiisu.

"Meil on sisemised kellad, mida välja lülitades ja mitte n-ö mustrisse lubades me oma keha füsioloogiat mõjutame. Uneaega ohverdatakse sageli selleks, et püüda teha midagi rohkem või paremini. Eriti sageli teevad seda tudengid, viidates sellele sageli kui auasjale," selgitas Bruce Bailey The Telegraphile.

Une kvaliteedi parandamiseks on tema sõnul mitu võimalust: teha regulaarselt kehalisi harjutusi, hoida magamistuba vaikne ja pime, kasutada voodit ainult magamiseks.