TAI eksperdi Tagli Pitsi sõnul on selliseid vastajaid kahjuks rohkem kui mullu, mil protsent oli 26. "Praegusel aastaajal ei peaks see küll probleem olema, tasub tuttavatelt kasvõi õunu küsida," lisas ta.

Positiivsena tõi ta välja selle, et enam ei arvata nagu võtaks puu- ja köögiviljade toiduks valmistamine liiga kaua aega. Samuti on vähenenud nende osakaal, kel nappis ideid toitude tegemiseks. Siin võib oma osa mängida ka rohked toidublogid internetis.

Eestlased tarbivad puu- ja köögivilju ikkagi veel väga vähe. Mullu sõi 6-7 päeval nädalas köögivilju 21% täiskasvanutest, kolmandik sõi neid kõigest 1-2 päeval nädalas.

Värskeid puuvilju söödi veidi sagedamini – 27% täiskasvanutest sõi neid 6-7 päeval.

Eesti elanike seas on üha kasvav probleem ülemäärane kehakaal. Kümne aasta jooksul on ülekaaluliste või rasvunud naiste osa suurenenud 41%-lt 45%-nin ning meestel 43%-l 54%-ni.

Tervislikuks toitumiseks pole Pitsi sõnul vaja rohkem kui süüa päevas viis peotäit puu- või köögivilja.