Süües päevas paki kartulikrõpse tähendab, et aasta jooksul tarbite te ligi viis liitrit toiduõli, rääkimata suurtest soola ja suhkrukogustest, kirjutab Daily Mail.

Vähe sellest, kartulikrõpsude maitse on töödeldud selliseks, et pannes ühe suhu, tekib vastupandmatu soov võtta järgmine ja järgmine, väidab raamatu "Sool, suhkur, rasv: kuidas toiduainetetöösturid on meid konksu otsa saanud" autor Michael Moss.

Pannes krõpsu suhu, tabab teid Mossi sõnul kohe tugev soolamaitse, mida toiduainetetööstus kutsub "maitseplahvatuseks". Samamoodi sisaldavad krõpsud rasva, mis koos soolamaitsega saadavad ajule signaali, et me vajame seda tunnet kogeda veel ja veel.

Kuid toiduainetetööstuse ülim relv on krõpsude krõbesus, väidab Moss. "Uurijad on avastanud, et mida valjemat heli kartulikrõps teeb, kui te selle endale suhu pistate, seda rohkem te seda naudite."

Krõpsude liigsöömine võib mõjutada ka veel sündimata lapsi. Briti teadlaste uurimus tõestab, et kui lapseootel ema sööb liiga suurtes kogustes kartulikrõpse, kahjustab see lapse tervist samamoodi nagu raseduse ajal suitsetamine.