Tee värskest ingverist

-1 tl riivitud ingverijuurt
- 2½ dl keeva vett

Pange suurde kruusi või teekannu 1 tl riivitud ingverit, valage peale keev vesi, katke nõu ja laske teel 5 minutit tõmmata, seejärel kurnake.

Jahtunud tee sobib haige kurgu kuristamiseks. Sooja teed jooge 1 tl mee või pruuni suhkruga, lisada võite ka 1–2 sidruniviilu.

Keedetud tee ingverijuurest

- 2½ cm ingverijuuretükk
- ½ l vett
-2 tl pruuni suhkrut
-½ sidrunit

Riivige ingverijuur jämedalt või lõigake hästi õhukesteks viiludeks, puistake keedunõusse. Valage peale vesi, lisage viilutatud sidrun, 2 kuhjaga tl suhkrut ja keetke kaane all 15 minutit. Valmis tee kurnake ning jooge nii kuumalt, kui võite.

Maitsestatud ingveritee

- 1 sl värskelt hakitud ingverit
- 2 tera nelki
- 1 tl kardemonikupraid
- 1 väike tükike kaneelikoort
- ¼ l vett
- piima
- mett

Kardemonikupardes säilivad lõhn ja maitse hästi, seepärast sobivad need tee sisse paremini kui puhastatud-jahvatatud seemned. Vahetult enne teele lisamist purustage kuprad portselanuhmris. Pange maitseained väikesesse keedunõusse, valage peale vesi ja keetke 15 minutit.

Kurnatud teed jooge soojalt, lisades maitse järgi mett ja piima. See teesegu aitab tusatuju korral meelt rõõmsamaks teha.

Tee ingveripulbrist

- 1½ tl ingverit
- 250 ml vett

Kui värsket ingverit pole käepärast, saate abi ka ingverijuure pulbrist. Pange see väikesesse teekannu, valage peale kuum vesi ja laske korraks keema tõusta. Hoidke kaane all veel 5–10 minutit, kuni pulber settib põhja, siis valage tassi.

Piparkoogitee

Külmatunnet aitab peletada veel tee, mille hulka on segatud pisut piparkoogimaitseainet. Selleski leidub ingverit, aga ka kaneeli, nelki, musta pipart, vürtsi, kardemoni ja muskaatpähklit.

Maitseainet kulub õige vähe — mitte rohkem kui 1/5 teelusikatäit teetassi kohta. Lisada võib mõne rosina.

Selline rüübe toob tuppa mõnusa jõululõhna.