Linaseemnetest saadav väärtuslikeim toode on õli, eriti külmpressitud õli. Seda saab osta toidukauplustest ning lisada erinevatesse roogadesse - näiteks salatitesse ja külmadesse kastmetesse.

Linaseemneid võib lisada kõikvõimalikele küpsetistele: seemneleibadele, soolastele küpsistele ja kuklitele, ka pannkookidesse. Terveid või idandatud linaseemneid saab lisada ka müslidele, helbesegudele ning putrudesse.

Kuid suur osa seemneid jääb söömisel siiski purustamata, läbib seedekulgla tervena ja neis sisalduvad kasulikud ained jäävad organismil saamata.

Seemnes leiduvate toitainete omastamise seisukohalt on sööjale panna neid roogadesse - küpsetistesse, salatitesse, kastmetesse, pirukatäidistesse, suppidesse, pajaroogadesse - purustatult.

Suur pluss on ka linaseemnete limaainesisaldus. Leotades seemneid kas külmas või kuumas vees, eralduvad limaained vette . "Sissevõetuna moodustab lima seedekulgla siseseintele kaitsva kihi, mis vähendab lokaalselt ärritust ja soodustab kahjustunud kudede kiiret taastumist. Samuti tekitab limakiht omalaadse biobarjääri, mis takistab mitme ebasoovitatava ühendi imendumist seedekulglast verre või lümfi," kirjutab ajakiri Eesti Loodus.