Maaleht.ee foorumis lugeja küsimusele vastav nõelraviarst Lembit Kuhlberg ütleb, et aja jooksul on kõhnumisvahendid saanud äriartikkliks ja kahjuks on ka hiinlased õppinud hästi äri ajama.

"Ärimeest aga huvitab eelkõige müügiedu, mitte see, kas müüdavast kaubast kasutajale ka abi on. Ma ise usaldaksin sellistest vahenditest ehk ainult lootoseteed," kirjutab ta oma vastuses.

Kuhlbergi sõnul õpetatakse Hiinas lastele maast-madalast õiget toitumist. Mõned söömisega seotud nõuanded on neil lausa vanasõnadena kasutusel. Näiteks, sada sammu peale sööki ehk tee peale sööki väike jalutuskäik, kolm viimast suutäit jäta söömata (ära söö küllastustunde tekkimiseni).

Hiinlaste arvates on see lima ja niiskus, mis hakkab kehakaalu kasvatama. Kui seedimise jõud (põrna qi) ja seedimise tuli (põrna yang) on mingil põhjusel nõrgestunud (näiteks kroonilise stressi tingimustes või vale toitumise tagajärjel), hakkab kehas kogunema patoloogiline niiskus ja sellest moodustunud lima. Ülekäte läinud suur rasvik on lima kõhus, tselluliit on lima naha all, veresooni lupjav rasvveresus aga lima veresoontes.

Appi tulevad vahendid, mis ühest küljest aitavad limast-niiskusest lahti saada, teisest küljest aga reguleerida isu. Lootosetee on isu reguleerija, aga kui tarvitame söögi juurde selliseid maitseaineid nagu sinep või mädarõigas, aitame selliselt lima vähendada. Hiinlased soovitavad kehakaalu langetamiseks süüa rohkelt oatoite. Eriti heaks peetakse punast värvi aduki ube (nende hiinakeelne nimetus ongi "pisikesed punased oad). Samuti karpkala ja teised lähedased kalad on hinnatud.

Seedimise (hiina mõistes põrna) normaliseerijana on populaarsed hiina datlid ehk jujuubid (Zizyphus jujuba kuivatatud viljad, hiina keeles dazao). Neid lisatakse putrudesse.