Kevade saabudes heidame paksemad riided seljast ja hakkame rohkem mõtlema oma väljanägemise peale. Paljud oskavad ilu seostada ka liikumisega, samuti soovitakse vabaneda talvel kehasse kogunenud jääkainetest.

Üle pika aja leitakse ka tee massööri juurde. Ütlus, et masseerimine teeb saledaks vaid masseerija, on muidugi osaliselt paikapidav, kuid mitte päris. Massööri sihipärane tegutsemine mõjutab üsna tugevalt ka masseeritavat.

Massaaži kasutegurid:

- Paraneb vere- ja lümfiringe.

- Aktiveerub ainevahetus. Nahas vabanev histamiin suurendab veresoonte läbilaskvust ja laienemist, nii paraneb kudedes vere läbivool, viiakse kaasa rohkem jääkaineid ning tuuakse juurde uusi toitaineid ja hapnikku.

- Stimuleeritakse kesknärvisüsteemi ja vegetatiivset närvisüsteemi, mille tulemusel saavutatakse lõdvestumine.

- Puhastuvad naha rasunäärmed.

- Eemalduvad surnud epiteelirakud.

- Stimuleeritakse higi- ja rasunäärmete tööd (nahk puhastub).

- Väheneb rasvade ladestumine.

Milline massaaž valida

Vastu kevadet hakkavad looduses mahlad liikuma, nii ka inimese kehas. Seepärast on kevadel õige aeg ette võtta puhastav lümfimassaaži kuur, tselluliidi massaaži kuur või valida hoopis aroomimassaaži hooldused. Õige aeg seepärast, et loodus ise soodustab puhastumist.

Lümfimassaažiga oleks mõttekas alustada ülekaalulistel, keskikka jõudnutel ning neil, kes talvel palju haiged olnud ja ravimeid tarvitanud. Mitu korda käia, ütleb juba massöör, sest inimeste vajadused on erinevad.

Kui lümfivedelik liikuma lükatud, on hea juurde kombineerida tselluliiti hävitavat massaaži. Kõige efektiivsem on kuppudega tehtud hooldus. Kupuga tekitatud vaakumi abil mõjutatakse keha pindmisi pehmeid kudesid ja selle kaudu kogu organismi.

Kupumassaaž trimmib nahka, puhastab poore, vähendab rasvaladestusi, tõhustab siseorganite tööd. Hiina meditsiin ütleb, et tselluliit on külmast tingitud energia seiskumine. Kupumassaaž aitab kõige paremini energiat liigutada ja vereringet aktiveerida.

Aroomimassaaž on samuti väga hea, kui seda tehakse professionaalselt ja kvaliteetsete õlidega. Veresoonelaienditega ja tundliku nahaga inimesed peaks valima algul lümfimassaaži ja siis aroomimassaaži. Kupud on nende jaoks liiga tugevad.

Ainevahetust kiirendab ka meemassaaž. See on tugev ja tõhus nahka trimmiv ning naha aluskudet ühtlustav hooldus. Kasulik ikkagi kombineerida lümfimassaažiga.

Alustada võib ükskõik millisest massaažiliigist, kuid kindlasti tasub kogu keha töötlus ette võtta, sest keha on vaja terviklikult talveunest üles äratada. Mõttekas on teha alguses mõned üldmassaažid ja siis alles jõuda probleemsete kohtade juurde.

Tore, kui inimene ise ka terviseteadlikult käitub: sööb tervislikke toite ja liigub piisavalt, magab hästi ega ole stressis.

Ideaalseid inimesi pole kahjuks olemas. Massaaž tasakaalustab siseorganite tööd ja mõjub igati hästi. Kindlasti valige professionaalne massöör, sest teadmatusest saab kasu asemel ka kahju teha.