Tartu Ülikooli professori Marika Mikelsaare sõnul on Südamejuustusse lisatud laktobatsillide perekonda kuuluv bakter tensia. See bakter toodab lämmastikühendit, mis alandab vererõhku, mõjudes veresoonte silelihastele lõõgastavalt. Samas kaitseb nimetatud bakter ka juustu ennast riknemise eest.

Katseid piimatooteid väärtustavate bakterite leidmiseks teevad Tartu Ülikooli ja Eesti Maaülikooli teadlased Tartus asuva tervisliku piima biotehnoloogiate arenduskeskuse tellimusel, kelle koostööpartneriks on omakorda E-Piim.

E-Piima juhatuse esimehe Jaanus Muraka kinnitusel on piimandusühistu eesmärk anda oma toodetele lisandväärtust, et olla kodumaisel juustuturul konkurentsivõimelisem. Lisaks loodab E-Piim importida uut toodet ka välisturule.

Biotehnoloogiate arenduskeskuse juhataja Ene Tammsaare sõnul on teadlastel käsil veel mitme teise tervisliku bakteriga piimatoote väljatöötamine. Bakterite tootesse sobitaja ja uute toodete valmistaja on jätkuvalt E-Piim. Südamejuustu pakendile on juba lisatud sõna "Harmony", mis tähendab, et tegu on tooteperekonnaga.