"Kodujuustu abil saab vähese vaevaga valmistada kiiresti salateid ja võleivakatteid, aga ka hõrke pirukaid ning küpsetisi.Kodujuustu valik meie poelettidel on ju väga mitmekülgne,“ selgitas Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbin.

Kodujuust on teraline piimatoode, mis sarnaneb tootmisprotsessi poolest enim juustuga. Seda valmistatakse pastöriseeritud rasvata piimast ja selles on esindatud kõik põhitoitained: rasvad, süsivesikud ja valgud. Valmimisprotsessi käigus lisatakse kodujuustule rasvasuse reguleerimiseks rõõska- või hapukoort ning maitse varieerimiseks näiteks moose või muid lisandeid. Seetõttu leidub turul nii magusaid kui soolaseid, nii madalama kui ka kõrgema rasvasisaldusega tooteid.

Valio innustab üleskutsega „Kolm korda kodujuustu nädalas!“ inimesi kasuliku piimatoote osakaalu igapäevamenüüs suurendama ja oma toiduvalikut tervislikumaks muutma.

Üleskutse on iseäranis asjakohane praegusel talveperioodil, mil hea enesetunde säilitamiseks on tasakaalustatud toitumine eriti oluline.

„Kutsume tarbijaid üles sööma kodujuustu vähemalt kolmel korral nädalas ning jagama üleskutset ka oma pere ja sõpradega, et ühiselt oma toidusedelisse rohkem väärtust tuua,“ sõnas Kalbin.