Enamik inimesi on tähelepanu pööranud toitumisele. Kes soovib kehakaalu korrigeerida, kes lihasmassi kasvatada, kiirust arendada jne. Tõsi ta on - toitumine on treeningute kõrval väga olulisel kohal.

Loengus saab kuulaja ülevaate, millest ja kuidas lähtuda oma toiduvalikul enne treeningut, kuidas toitumisega toetada treeningust taastumist, kas ja millal on vajalikud toidulisandid ja spordijook treeningutel või peale treeningut taastumisel.

Loeng toimub Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudis, Tondi 55, Tallinn. Osavõtutasu 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Oma osalemissoovist anna palun teada: katrin.soidra-zujev@tlu.ee. Loeng toimub koostöös Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudiga loengusarjas TREENI TEADLIKULT. Lisainfo: http://www.tlu.ee/harrastus 

MSc Siret Saarsalu on üks väheseid Eesti spetsialiste, kes omab toitumise valdkonnas magistrikraadi - Siretil koguni 2: kliinilises toitumismeditsiinis 2012. aastal (Hochenheimi Ülikool, Saksamaa) ja varasemalt keemias (Tartu Ülikool). Lisaks on ta täiendanud end sporditoitumise vallas (ETH Zürich, Šveits). Ise tegeleb hobi korras sõudmisega, tulles ka 2013. aaastal Eesti meistriks. Niisiis on Siret rahvusvahelise haridusega toitumisterapeut, kes igapäevatöös tegeleb harrastus- ja tippsportlaste toitumisnõustamisega oma erapraksises Nutrilligent ning viib läbi toitumisalaseid koolitusi nii Eestis kui välismaal.

Nädal peale toitumisloengut, 16. detsembril toimub TREENI TEADLIKULT loengusarjas selle aasta viimane loeng: "Milleks suusatehnika - kuidas kiiremini/paremini õppida ja omandada?", lektoriks suusatreener Jaanus Teppan

Uute lektorite ja teemadega jätkatakse kevadel ning need pannakse kokku osalejate tagasiside vormide põhjal.