Loengus osaleja saab vastused:

  • Mida treeningu ja tervisega kuhjuvate andmetega peale hakata?
  • Kas kogunevad andmed võivad olla kasutud või kahjulikud?
  • Kas andmeid kogudes võib kaotada kontrolli?
  • Kuidas määrata koormuseid, hinnata arengut, võrrelda end teistega?

Loengu pikkus 1,5 tundi. See toimub Tallinna Ülikooli Pedagoogilise seminari õppehoones Räägu 49, Tallinn.
Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Vajalik on eelnev registreerimine: katrin.soidra-zujev@tlu.ee või alloleval vormil.

Lektor dotsent Kristjan Port on spordibioloog, Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi direktor. Lisaks töötab Kristjan Port teadmussiirde ettevõttes Curonia Research, osaleb rahvusvahelistes tervishoiu ja infotehnoloogia projektides, teeb Raadio 2 tehnoloogiakommentaare saates Portaal ning on Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST juhtkonna liige ja valdkonna ekspert. Samuti on ta olnud Eesti Sporditeadlaste Seltsi juhataja, Eesti Olümpiakomitee kutsekomisjoni juht ja Eesti Olümpiakadadeemia liige.

Käesolev loengusari TREENI TEADLIKULT kevad 2015 on suunatud harrastussportlastele, lastevanematele, perearstidele, treeneritele ja kehalise kasvatuse õpetajatele. Kokku on sarjas 11 loengut iga teisipäev kuni mai keskpaigani. Registreerida võib kõigile või valitud huvipakkuvatele loengutele üksinda, sest iga nädal on iseseisev teema.

Peale Kristjan Pordi loengut on järgmiste teisipäevade loengud:
- 31.03 Enamlevinud spordivigastuse ennetamine ja taastumine - ortopeed dr Madis Rahu
- 07.04 Harrastaja tennise ABC - tennisetreener Silver Karjus
- 09.04 (neljapäeval eriloeng) Vitamiinide ja mineraalainete mõju organismile ja sportimisele - laboriarst dr Anneli Raave-Sepp
- 14.04 Füsioterapeutilised võtted edukamaks ja kiiremaks tulemuseks - füsioterapeut Indrek Tustit
- 21.04 Treeninguga seotud joogid ja nende tarbimine - TÜ professor Vahur Ööpik

Loeng toimub koostöös Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudiga loengusarjas TREENI TEADLIKULT. Lisainfo ja teised loengud SIIT.