Loengus osaleja saab vastused küsimustele:
-  Mis on keha veestaatus ja kuidas seda hinnata saab?
-  Kas ja kuidas mõjutab veestaatus kehalist töövõimet?
- Miks, mida ja millal on mõttekas treeningul juua?
-  Vesi, spordijook, kokakoola, energiajook, piim ja õlu - kas sportlane peaks mõnda neist jookidest kindlasti eelistama ja mõne teise tarbimise välistama?

Loeng toimub 21 aprill 2015, algusega kell 18.00 Tallinna Ülikooli Pedagoogilise seminari õppehoones Räägu 49, Tallinn. Loengu pikkus 1,5 tundi. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas).

Vajalik on eelnev registreerimine: katrin.soidra-zujev@tlu.ee või loengusarja lehel oleval vormil.

Lektorist: Vahur Ööpik on Tartu Ülikooli spordibioloogia ja füsioteraapia instituudi spordifüsioloogia korraline professor. Sporditeadlasena on ta uurinud vastupidavustreeningu mõju valkude ainevahetusele skeletilihases, toidu ja toitumise mõju kehalisele töövõimele ning treeningu efektiivsusele, kehakaalu reguleerimise mõju ainevahetusele ja töövõimele kahevõitluse alade sportlastel. Viimastel aastatel keskendunud füsioloogiliste mehhanismide väljaselgitamisele, mis piiravad inimese töövõimet kõrge temperatuuriga keskkonnas. Avaldanud arvukalt artikleid rahvusvahelistes teadusajakirjades ja eestikeelseid õppematerjale treeneritele. Esinenud lektorina paljudel treenerite ja spordiarstide koolitustel ja pidanud külalisprofessorina loenguid enam kui kümnes välismaa ülikoolis. Eesti meistrivõistluste medaliomanik kreeka - rooma maadluses, olnud Eesti Maadlusliidu juhatuse liige ja Eesti Olümpiaakadeemia president.

Käesolev loeng on loengusarja TREENI TEADLIKULT kevad 2015 loengusarjast. Sari on suunatud harrastussportlastele, lastevanematele, perearstidele, treeneritele ja kehalise kasvatuse õpetajatele.  Registreerida võib kõigile või valitud huvipakkuvatele loengutele üksinda, sest iga nädal on iseseisev teema.

Peale professor Vahur Ööpiku loengut on kevadhooaja järgmised loengud:  

28.04 Kuidas panna ihu ja vaim koos sportima? Võtteid jooga, meditatsiooni ja tantra õpetustest  -TLÜ lektor Martti Kalda

05.05 Ettevalmistus (sügis)maratoniks - jooksutreener Harry Lemberg

12.05 Kuidas läbimõeldult triatloniks valmistuda ja pingevabalt see läbida? - triatleet Priit Ailt