Et teadlikumalt planeerida oma treeningut pidades silmas jalatervist, on harrastussportlased oodatud 13.05 õhtul kell 18.00 osalema loengule LIIKUJA JALATERVIS - PÕHJUSTATUD HAIGUSED, UURINGUD, TALLAD, ORTOOSID.
Lektor jalatervisespetsialist Kalev Toots räägib tallatugede eriomadustest, sobivate taldade valikust ja selle tarbeks tehtavast jalauuringust. Tutvustatakse jooksuvigastustest taastumist toetavaid ortoose ja nende liike lähtudes vigastuste tüüpidest. Tihti on jalalaba tervis põhjuseks ka muudele vaevustele, näiteks põlve, puusa ja alaseljavaludele. Kohapeal võimalik tutvuda ka taldade ja ortoosidega.

Toimumiskoht: Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituut, Tondi 55, Tallinn.
Loengu kestvus ca 1,5 h. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Oma osalemissoovist teada anda: katrin.soidra-zujev@tlu.ee.

Jalaravispetsialist Kalev Toots juhib Eesti Ortoosikeskuse OÜd ning teeb vastuvõtte mitmes haiglas üle Eesti. Ta on aastaid töötanud sportlastega Eestist ning välismaalt. Oma igapäevatöös ravib ta enam jooksjate, kergejõustiklaste, korvpallurite, tennisistide, krossisõitjate jpm tippsportlaste jalgu.

Loeng toimub koostöös Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudiga kolmas aasta jooksvas loengusarjas TREENI TEADLIKULT.
Sarja viimane kevadine loeng toimub 20.05 Venituse vajalikus ja olulisus taastumisel - füsioterapeut Indrek Tustit. Registreerimisinfo sama. Kogu seminari info ja osade loengute täispikad videod on leitavad siit.