Skype'i videokõne vahendusel toimuv füsioteraapia- ja tervisespordialane konsultatsioon toimib Hollandis ja Norras juba väga hästi. "Vigastuse raviga viivitades võib paranemine venida väga pikaks ja võimalik on isegi tüsistuse tekkimine" selgitab Kiho. Lisades veel, et tavaliselt inimesed kas mõtlevad oma vigastuse hullemaks kui see tegelikult on või siis arvavad, et tegu on lihtsa traumaga, millele tähelepanu ei peakski pöörama.

Paljusid Eesti tippsportlaseid raviv Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST eestvedajale ortopeed dr Mihkel Mardna toetab valdkonda uute ideede tekkimist. Tema sõnul on spordivigastuste puhul kiire reageerimine tähtis ja on positiivne, et teenus on kiiresti kätte saadav kõigile ja kõikjalt - isegi välismaalt.

Tegelikult on kasulik alati küsida spetsialisti käest nõu, kuidas ühe või teise spordivigastuse korral käituda. Koostööd tehakse juhtivate oma ala tippspetsialistidega üle Eesti ja juhul kui lihtsalt konsultatsioonist abi pole siis suunatakse õige arsti, füsioterapeudi vm spetsialisti juurde.

Eesti jalgpallikoondise arst ja tunnustatud ortopeed dr Kaspar Rõivassepp on oma töös täheldanud, et 75% inimestest, kes tema poole spordivigastustega pöörduvad arsti poolset sekkumiste ei vaja ja saavad hoopis soovitused või saatekirja füsioterapeudi juurde.

Teenuse kasutamiseks tuleb minna www.efysioteraapia.ee, täita seal ankeet, maksta vähem kui kümme eurot ja varsti saabub abistav kõne. Kodulehel on kirjas, et konsultatsioon saab tehtud hiljemalt järgmiseks päevaks ja järjekorras ootama ei pea. 

2014 on liikumisaasta!
Eesti Spordimeditsiini klaster SportEST ja Delfi soovitavad liikuda tervislikult, ennetada vigastusi, tõsta enda teadlikkust ravi ja taastumise osas!