Nädalale eelnevalt viib Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituut koostöös SportESTga läbi igaõhtused loengud, mida on kuulama oodatud tervisesportlased ja treenerid.

Harrastussportlaste loengusari
Eelkõige harrastussportlastele suunatud loengusarja eesmärgiks on tõsta spordiga tegelevate inimeste teadlikkust tervisliku sportimise vajalikkusest ja võimalustest, spordivigastuste ennetamisest, enda tervisenäitajate jälgimisest ning ka treeningu järgsest taastumisest.

Loengud toimuvad tuleval nädalal (29.10 - 02.11) tööpäeva õhtuti Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudis aadressil Tondi 55 asuvas õppehoones, ruumis 212. Loengute algavad iga päev kell 18:00.

Loengute plaan:
29.10 Tervisliku sportimise algtõed (dotsent Kristjan Port)
30.10 Enamlevinud spordivigastused (dr Mihkel Mardna)
31.10 Tervisekontroll, vajalikkus ja võimalikkus (emeriitprofessor dr Tiiu Olm)
01.11 Toetavad võimalused spordivigastuste ennetamiseks (füsioterapeut Indrek Tustit)
02.11 Tervisliku treeningplaani koostamine (treener Tarmo Tiits)

Ühest loengust osavõtumaks on 7 eurot. Tasuda on võimalik kohapeal ja sularahas.
Osalemise eeltingimuseks on eelnev registreerumine!
Registreeruda on võimalik: www.tlu.ee/tsi või e-posti teel: katrin.soidra-zujev@tlu.ee. Kõik osalejad saavad soovi korral Tallinna Ülikooli täiendkoolituse tõendi.

Treenerite seminari lektoriks on Lauri Rannama
Treeneritele ja teistele sportlaste juhendajatele korraldatakse eraldi seminar, mis on spetsiifilisem ja käsitleb põhjalikumalt spordivigastuste ennetamise, tervislikke treeningvõtteid, ravi, taastumise jm teemasid.
Seminari lektoriks on spordiringkondades tunnustatud ja Eestis paljude spordialade rahvuskoondiste tasemel nõutud füsioterapeut Lauri Rannamaa. Lauri Rannama on abistanud paljusid Eesti tippsportlasi ja kuulunud mitmete spordialade tiitlivõistlustel Eesti koondise tugipersonali koosseisu. Lisaks on Lauri Rannama osalenud viitel Olümpiamängudel Eesti rahvuskoondise füsioterapeudina.

Seminari eesmärgiks on anda ülevaade, miks sportides vigastused tekivad ja kuidas on võimalik neid ennetada.
Seminari alamteemad on:
• „Kuidas leida sportlase nõrku külgi?“
• „Millised on efektiivsed harjutused ja treeningmeetodid, vältimaks vigastuste teket?“
• „Kuidas kinesioteip aitab ravida vigastusi ja vältida nende taasteket?“

Spordialade treeneritele ja instruktoritele suunatud mitmest loengust koosnev seminar toimub 31. oktoobril 2012 kl 13:00 - 16:00. Seminari toimumise koht on samuti Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituut Tondil (Tondi 55, auditoorium 212).

31.10 seminari osalustasu on 15 eurot. Tasuda on võimalik kohapeal ja sularahas. Osalemise eeltingimuseks on eelnev registreerumine!
Registreeruda on võimalik: www.tlu.ee/tsi või e-posti teel: katrin.soidra-zujev@tlu.ee. Osalejatele väljastatakse soovi korral Tallinna Ülikooli täiendkoolituse tõend. Registreerimisel palun märkida osaleja nimi ja isikukood, telefon, e-post ning organisatsioon koos täpse aadressiga, kellele arve väljastada.

Eesti Spordimeditsiini klastri SportESTi eestvedamisel 05. - 11.novembrini toimuval TALLINN SPORDIB TERVISLIKULT nädalal saab paljudes Tallinna suuremates spordiklubides mõõta oma tervise põhinäitajaid, klubides toimuvad lühiloengud, füsioterapeutide nõustamised, algajate trennid aeroobikasaalides ja jõusaalis, meedias kajastatatakse teemakohaseid artikleid jpm. Täpsemat infot saab peagi Delfi Sport vahendusel, spordiklubide kodulehekülgedelt ja mujalt meediast.