Kuulaja saab ülevaate kuidas arendada jõudu läbi aastate ning millised peaksid olema treeningmahud. Analüüsitakse baasharjutuste õiget sooritustehnikat ja enamlevinud eksimusi. Saab harjutusvara erialase tehnika toetuseks, eriharjutused jõu ja kiiruse arendamiseks ning treeningujärgseks taastumiseks (sh venitused, lihase hooldus ja toitumine).  

Loeng toimub Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudis, Tondi 55, Tallinn. Kestab ca 1,5 h. Osavõtutasu 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Oma osalemissoovist anna palun teada: katrin.soidra-zujev@tlu.ee. Loeng toimub koostöös Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudiga loengusarjas TREENI TEADLIKULT. Lisainfo ja järgmised loengud: http://www.tlu.ee/harrastus 

Margus Silbaum on Eesti üks tuntumaid jõutõstjaid. 1995. aastast alates sisenes ta jõutõstmises rekordite purustamise nõiaringi, milles tiirleb siiamaani. Käesolevaks hetkeks olen Eestis enim rekordeid uuendanud jõutõstja, mis numbriliselt väljendatult on 190 korda. Treeneri ametit on Ta pidanud 10 aastat, hetkel jõutõstmise treenerina spordiklubis Sparta. 2001. aastast kuulub Silbaum Eesti Jõutõsteliidu juhtkonda.