Loengus räägib Indrek Tustit füsioterapeudi seisukohalt vigastuste ennetamise võimalustest füsioteraapia abil: mis viib vigastuseni, mis võimaldab tulemuslikult ja vigastustevabalt treenida, mida panna tähele vigastuse kulgu jälgides ning kuidas edukamalt taastuda. Toob näiteid harjutusvarast. Saab teada meetodeid lihashooldusest ning Indrek puudutab oma loengus viimastel aastate paljuräägitud venitamist. Millised on müüdid ja mis tegelikkus seoses venitamise mõjuga sooritusvõimele, vigastustele, miks, kuidas ja millal venitama peaks?

Loeng toimub homme (14.04), algusega kell 18.00 Tallinna Ülikooli Pedagoogilise seminari õppehoones Räägu 49, Tallinn (uus aadress). Loengu pikkus on ca 1,5 tundi. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas).

Vajalik on eelnev registreerimine: katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Lektorist: füsioterapeut Indrek Tustit on oma igapäevatöös viimased 12 aastat fokusseerinud nii tipp- kui harrastussportlaste terviseseisundi parandamisele, vigastuste ennetamisele ning kiiremale taastumisele. Seda nii Eesti kui välismaiste sportlaste seas. Laiemale üldsusele ongi Indrek tuntud kui Gerd Kanteri füsioterapeut ja viimastel aastatel ka treener. Tustit on lõpetanud Tartu Ülikooli füsioteraapia eriala ning täiendanud end erialaselt rohkesti välismaal, andes neid teadmisi edasi seminaride vormis ka Eesti kolleegidele.

Käesolev loeng on loengusarja TREENI TEADLIKULT kevad 2015 loeng. Sari on suunatud harrastussportlastele, lastevanematele, perearstidele, treeneritele ja kehalise kasvatuse õpetajatele. Kokku on sarjas sel kevadel 11 loengut iga teisipäev kuni mai keskpaigani. Registreerida võib kõigile või valitud huvipakkuvatele loengutele üksinda, sest iga nädal on iseseisev teema.

Peale Indrek Tustiti loengut on järgmised teemad:  
21.04 Treeninguga seotud joogid ja nende tarbimine - TÜ professor Vahur Ööpik
28.04 Kuidas panna ihu ja vaim koos sportima? Võtteid jooga, meditatsiooni ja tantra õpetustest - TLÜ lektor Martti Kalda
05.05 Ettevalmistus (sügis)maratoniks - jooksutreener Harry Lemberg
12.05 Kuidas läbimõeldult triatloniks valmistuda ja pingevabalt see läbida? - triatleed Priit Ailt