Loengus osaleja saab ülevaate eluohtlikest seisunditest ja traumadest, mis võivad sportides esineda ning võimalustest neid ennetada. Käsitletakse eluohtlike seisundite eelsümptomeid ja võimalike riskigruppe. Millised võiksid olla kõrvalseisja esmaabi osutamise võtmepunktid eluohtlikutes seisundites. Põgusalt käsitletakse sporditraumaside õige abi osutamisest, mis võib kaasa aidata kiiremale tervenemisele. Fookuses on elupäästev esmaabi käsitlemine tõenduspõhisel ja kõrvalseisjate dilemmadel. Loengus analüüsitakse näiteid elust enesest.

Loeng toimub Tallinna Ülikooli Pedagoogilise seminari õppehoones Räägu 49, Tallinn. Loengu pikkus orienteeruvalt 1,5 tundi. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Vajalik on eelnev registreerimine: http://www.tlu.ee/et/terviseteaduste-ja-spordi-instituut/taiendkoolitused/Treeni-teadlikult-registreerimine

Lektor Andras Laugamets on juba 21 aastat töötanud kiirabis. Ta on Klubi Tartu Maraton meditsiiniteenistuse juht. Tegelenud nii kiirabitöö, eri huvigruppidesse kuuluvate inimeste õpetamise, kui ka erinevate spordiürituste meditsiiniteenistuse korraldamisega ja kiirabitöötajana osalemisega. Praegu panustab Ta eksperdina Liikumis- ja spordiüritustel meditsiinilise soovitusliku juhendi väljatöötamisse. Tema tegevuses on saanud kokku nii töö, hobi kui ka adrenaliininälg. Olemuselt on Laugamets ommamoodi nohiklik/friiklik Supilinna poiss.

Käesolev loengusari TREENI TEADLIKULT kevad 2015 on suunatud harrastussportlastele, lastevanematele, perearstidele, treeneritele ja kehalise kasvatuse õpetajatele. Kokku on sarjas 11 loengut iga teisipäev kuni mai keskpaigani. Registreerida võib kõigile või valitud huvipakkuvatele loengutele üksinda, sest iga nädal on iseseisev teema.

Märtsis on järgmised loengud: 

- 24.03 Treeningu ja tervise kuhjuvad andmed - mida teha? - TLÜ lektor
Kristjan Port

- 31.03 Enamlevinud spordivigastuse ennetamine ja taastumine - ortopeed dr
Madis Rahu