Loengus käsitletakse pikamaajooksuga seotud erinevaid aspekte. Vastused leiavad küsimused: mida tuleb arvestada igapäevases treeningprotsessis, et tegevus oleks edukam ja annaks parimaid tulemusi maratonidel, milline peab olema algaja ja kogenud maratoonori optimaalne treeningkoormus, mida peab arvestama valmistumisel Tallinna sügismaratoniks, millele tähelepanu pöörata peale suvist võistlusperioodi.

Pikamaajooksule keskenduv loeng toimub Tallinna Ülikooli Pedagoogilise seminari õppehoones Räägu 49, Tallinn. Loengu pikkus ca 1,5 tundi. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas).
Vajalik on eelnev registreerimine: katrin.soidra-zujev@tlu.ee.

Lektorist: Harry Lemberg on Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi juhatuse esimees. Kirjutanud jooksualaseid raamatuid ja avaldanud hulgaliselt vastupidavuse arendamise ja kesk- ja pikamaajooksja treeninguga seotuid artikleid. Juhendanud mitmeid Eesti koondislasi ja olnud Eesti kergejõustikukoondise tiimliider erinevatel rahvusvahelistel tiitlivõistlusel. Ta on nõustanud järgmisi Eesti jooksjaid: õed Luiged, Pavel Loskutov, Tiidrek Nurme, Nikolai Vedehin, Jekaterina Patjuk, Külli Pirksaar (Kaljus) jt.

Käesolev loeng on loengusarja TREENI TEADLIKULT kevad 2015 loengusarjast. Sari on suunatud harrastussportlastele, lastevanematele, perearstidele, treeneritele ja kehalise kasvatuse õpetajatele.  Registreerida võib kõigile või valitud huvipakkuvatele loengutele üksinda, sest iga nädal on iseseisev teema.

Peale jooksuteemalist loengut on jäänud veel kevadhooajal 1 loeng:  
12.05. Kuidas läbimõeldult triatloniks valmistuda ja pingevabalt see läbida? - triatleet Priit Ailt

Treeni teadlikult loengusari jätkub sügisel. Sügiseste loengute teemad  ja lektorid pannakse kokku osalejate tagasiside põhjal. Kui Sul, Delfi lugeja, on soov mõnda teemat/lektorit kuulata, tee oma soovitus järgmiseks hooajaks loengusarja juhile: katrin.soidra-zujev@tlu.ee.