Praktilises loengus saab vastused küsimustele: kelle jalad on tähtsamad - kas tippsportlase või harrastussportlase; milleks üldse vaja meil (spordialast tulenevalt) soovitusliku õiget spordijalatsit; milliste nõuete järgi tuleks endale spordijalanõud valida (värv, hind, tegevusala); milleks ja millise jalatsiga joosta - jooksmine kõvakattega või pehmekattega teel jne.

Rein Sokk on endine kergejõustiku ala õpetaja-treener, olles 13 aastat ka Erki Noole nõuandja. Täna tegutseb Sokk jooksupoe Sportland Running juhatajana. Ta on viinud läbi palju erinevaid nõuandvaid erialaseid loenguid ja seminare õige jalatsi valikust.

Teisipäeva õhtune loeng toimub Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudis, Tondi 55, Tallinn. Kestab ca 1,5 h. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Oma osalemissoovist anna palun teada: katrin.soidra-zujev@tlu.ee..

Oktoobris toimuvad järgmised loengud:
07.10 Hea kehaline ettevalmistus – pool tulemust talispordivõistlustel Suusatreener Jaanus Teppan
14.10 Toiduallergia või –talumatus? Laborispetsialist Kaidi Hunt 
21.10 Jooksja treening võistlushooaja välisel ajal Jooksutreener Ahto Tatter 
28.10 Vigastustest ja ülekoormusest taastumine abivahenditega Füsioterapeut Lauri Rannama 

Loengud toimuvad koostöös Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudiga loengusarjas TREENI TEADLIKULT. Lisainfo ja järgmised loengud: http://www.tlu.ee/harrastus