Spinning rühmatreeninguna on enamasti 50-60 minutiline treening spordiklubides, ehitatud üles kiirele laugmaa distantsile või mäkke tõusule, ehk suurema takistusega. Rühmatreeningu eeliseks on see, et pole aega puhkepausideks, et õuevaadet nautida ning treeningu muusikaga tekib kaasaminek. Tüüpiline motivatsiooni allikas on ka see, et ei taheta naabri tempost aeglasemad olla ning puuduvad takistavad ilmaolud.
Samas on enamus spordiklubide jõusaalides olemas spinningurattad, kus on võimalus rattasõitu ka üksi nautida, tõdes Audentese peatreener Katrin Hiiepuu. Spinningurattad leiab üldiselt jõusaalis kardioseadmete sektsioonist.
Spinningus kasutatakse samu lihaseid nagu õues rattaga sõites. Spinningu hooratta raskus (14-18 kg) suurendab pedaali vajutuste arvu minutis, pannes reie tagumised ehk hamstringi lihased tugevamini tööle. See ei võimalda treeningul n-ö petta, sest hooratas ei peatu - jalad väntavad nii mäest tõustes kui ka laskudes. 

Rattasõidus on kasutusel kõik suuremad alakehalihaste grupid: reied, tuharad, sääred ning tugevalt teevad tööd puusad. Vahelduv maastik pakub lihastele erinevat koormust.
Tunnustatud treener Katrin Väli soovitab spinningus pöörata tähelepanu oma varustusele ja toob järgnevad 10 põhjust mida ja miks kasutada:

1. Mugavad pehmendusega rattapüksid

2. Pehmendus teeb sadulas istumise mugavaks

3. Pehmenduse abil pikeneb treening aeg

4. Pehmendus on antibakteriaalne

5. Rattasärk aitab keha niiskust juhtida

6. Rattasärk aitab keha rühti hoida

7. Rattakingad annavad turavalisust pedaalimisel

8. Rattasokid tagavad jala mugavuse
9. Ratta kindad annavad turvalist haaret juhtrauale

10. Spinnis kasutatavaid rattariideid saab edukal ka suvel välistingimustes kasutada

SportEST-i küsimusele, et mida Katrin ise kasutab, tõi ta vastuseks, et ühe Itaalia peamiselt profidele mõeldud jalgrattariiete tootja Nalini tooted. Neid käib ta hankimas jalgrattapoes XB3 (autor: Pärnu mnt 160E, www.xb3.ee).