Tere, mina olen Indrek. Olen 36 aastane, abielus ja 4 lapse isa. Olen Viimsi ettevõtja ja elan Pringi külas juba 12 aastat. Pea 20 aastat tagasi hakkasin tegelema rahvatantsuga ning suutsin hoida end päris pikka aega kenasti 75 kg juures.
Eesmärk -
jõuda 2016 aprilli lõpuks vähemalt 75kg peale!
Siis aga tuli elu peale. Perre hakkas lisanduma võsukesi ning võimalusi abikaasaga koos samal ajal regulaarselt trennis käia osutus ilmvõimatuks. Tulemuseks oli kehakaalu tõus ja sel aastal märkasin, et käes on see maagiline 90 kg tähis. Kuna ma ise kaalu langetamisega hakkama ei saanud, on mul nüüdsest MyFitnessi spordiklubis personaaltreener ja toidunõustaja, kellega kolmekesti seda kolli murdma hakkamegi.

TIIM –Nüüd on paslik aeg tutvustada teile minu tiimi. Palusin neil paari sõnaga vastata mõnele küsimusele.

Minu personaaltreener härra Kaspar Lannes

Kaspar LannesSiin ma olen ja põen oma kaalu ja selle kaotamise pärast. Võibolla oskad midagi julgustavat öelda?

Kaspar: Muretsemine on üpris ebameeldiv ja tänamatu tegevus ehk esimese asjana võiksime selle muretsemise ära kaotada. Kaalu langetamise vaatepunktist tuleks üle vaadata kas söödud toidu kvaliteet on piisav, et see õigustaks selle tarbimist.

Minu toidunõustaja on proua Galina Holmar.

Galina HolsmarGalina: Liikumine ja toitumine käivad muidugi käsikäes. Aeroobikaga olen tegelenud alates 15 eluaastast ja alates 2006 treeneri rollis. Toitumisnõustamine on ääretult põnev ala, kuna lähenemisi on palju ning uusi uuringuid tehakse iga päev. MyFitness on dünaamiliselt arenev spordiklubide kett: tuleb juurde klubisid ja ka uusi treeningstiile. Nagu Fitbox, NTC, Bax, Superfunctional jne. Soovitan külastada erinevaid tunde, nii areneb keha mitmekülgselt ja ei teki rutiini. Ja olgem ausad, üks trenn nädalas on parem kui mitte midagi, aga kui soovid kaalust alla võtta, siis sellest ei piisa.

Treeningust ja tähelepanekutest.

Alustan alati soojendusega, milleks on esimesed 10 min lindil kiirkõndi, et pulss viia 130-140 peale.

NB! Kõikide harjutuste ja tegevuste juures tuleb mõelda hingamisele.

Kükk — on keha liikumine vertikaalselt ning toetudes peamiselt kannale. Kükitamisel ei tohiks põlved minna varvaste joonest üle. Hoia keha tahapoole. Selle harjutuse juures on abiks hoida hantlit rinnal.

Selja neutraalasend — äärmiselt oluline, et mitte endale treeningu käigus liiga teha. Neutraalasend tähendab seda, et selja erinevad osad peavad võtma sirgjoone. Seda saab harjutada selili maas, harjutuspingi seljatoel või jõutõste kangiga, mida harjutust tehes seljal hoida.

Selja neutraalasend

Hantlid — arvasin neid kuni praeguseni suht igavad rauakolakad olevat aga selgus, et tegemist on väga efektiivsete töövahenditega. Valida tuleb õige raskus ning huvitav harjutus.köietõmme

Köietõmme –Viimsi saalis on Queenax süsteemil vastupanu köis, mis on tõsine vahend intensiivseks pulsi kasvatajaks. Võib paista lihtne aga väga efektiivne just südametöö kiireks üles-alla harjutustel kasutamiseks.

Tähtis on see, et kõik harjutused oleksid selge eesmärgiga, sobiva raskusega ning õige koguse kordustega. Mina teen kas 10 või 12 kordust ja igat harjutust 4 seeriat. Vaheldus ei lase igav hakata.

Pärast esimest trenni oli liikumisega mitte harjunud keha täitsa läbi. Treppidest üles ja alla liikudes oli sõbraks käsipuu. Päris nalja tegi. Edasi tekkis juba harjumus ja kõik on taas hästi. Põnev on uusi asju õppida ning iga trenni lõppedes on enesetunne palju parem.

Mina lähen homme jälle trenni. Loodan, et mu väjakutse inspireerib ja julgustab ka teisi minuga sarnases olukorras olevaid inimesi oma tervisele mõtlema ning tegutsema.

Trennis näeme!


10.12.2015

Teine postitus

Kuu aega tagasi tegin MyFitnessiga diili, et koostöös saan kevadeks tagasi 75kg peale. Mind aitab treener Kaspar ja toidunõustaja Galina.

Meie treeningute põhimõtteline jaotus on kahte liiki: millest üks arendab südame veresoonkonna tööd, kiirendab ainevahetust, võimendab rasvapõletust ja suurendab vastupidavust. Ja teine on jõutrenn, mille eesmärk on lihase kasvatamine, tasakaalu parandamine ning põhiliste liigutusmustrite kordamine.

TÄNA KAALULE ASTUDES PIDI PISAR SILMA TULEMA - 87,2kg!!!

Alustan oma treeninguid alati soojendusega ca 10 minutit kas jooksulindil kiirkõndi tehes või siis crosstraineril. Eesmärk on pulss saada 130+ peale.

Ahjaa, siit kallitele abikaasadele ka väike kingisoovitus ;) Kuna olen loomupäraselt kõrge vererõhuga, siis otsustasime mul pulsil igal hetkel hoolega silma peal hoida. pulsikellSelleks, et saaksime kogu toimuvat jälgida otse ning ka hiljem analüüsida on mul randmel Polar Loop 2 pulsikell ning rinnal pulsirihm mille kogu info jookseb treeneri telefoni ning mida jälgime netis ning saame täpsustusi teha. See on omamoodi motivaator ja kindlasti abivahend, sest harjutuste vaheline pulsi langetamise jälgimine on samuti oluline.

Aga siis harjutustest.

  • Väljaasted hantlitega. Aitavad arendada tasakaalutunnet. Uskuge, 90 kg hülgel ei olegi nii lihtne seda teha, kui arvata võiks. Kui saavutad tasakaalu, saad rohkem keskenduda lihase arendamisele. Stabiliseerub asend. Loomulikult treenib jalalihast.

väljaasted

  • Seljatõmme ülalt alla, mida saab võrdsustada lõuatõmbega. Aitab kaasa rühile ja treenib ülakeha.
  • Rumeenia jõutõmme — puusasirutus tuhara, reie tagaosa ning alaselja arendamiseks.
  • Kükk Smith’iga — selle abil saad hoida oma asendi ideaalsena, ilma muudele tegevustele end kulutamata, et sooritada kükke, väsitades reie suurimaid lihaseid efektiivselt.

Kükk

  • Hiina laud - me ei osanudki siia kohe paremat nime pakkuda — olgu siis tagatoenglamang kõverdatud põlvedega. Kogu tagumiste lihasgruppide aktiveerimine. Staatilise poosi hoidmine.

Hiina laud

Mis on nende treeningute juures ehk kõige tähtsam — ma olen hakanud hingama sügavamalt, mitte niivõrd pinnapealselt. Mul on terves päevas rohkem jaksu ja energiat ning suudan rohkem korda saata. Toidu osas räägime pikemalt juba järgmises numbris.

Selleks, et ka teid, head lugejad, motiveerida ning tõestada, et treenimine on päriselt fun ja äge, pakun ma välja unikaalse võimaluse — mul on erinevad treeningud erinevatel aegadel aga kõikidel teisipäevadel alustan 09.00 Viimsi MyFitnessis.
Olen valmis trenni kaasa võtma külalise ja täiesti TASUTA. Selleks saada mulle kiri!
Kui sul on sarnane olukord ja sulle tundub mu tegemine huvitav ning oled isegi selle peale mõelnud, siis olen valmis endaga ühte trenni kaasa võtma külalise ja täiesti TASUTA. Selleks saada mulle kiri: Indrek.kaing@gmail.com. Kui huvilisi juhtub palju olema, siis teeme Kaspariga esimese valiku ning vajadusel võtame ka järgmisel teisipäeval külalise kaasa. Tahan tõestada, et see kõik on seda väärt.

Trennis näeme!

Jaga
Kommentaarid