Indreku trenniblogi: katsetame rühmatrenne ja jagame häid retsepte!
Suur ehmatus on möödas. Kaal hakkab taas vaikselt (aga siiski kindlalt) langema. Teeme Kaspariga jätkuvalt HIIT trenne vaheldumisi jõutrennidega. See on füüsiliselt ja vaimselt mõnus vaheldus ja täidab erinevaid eesmärke. Üks trenn põletab rasva ja teine kasvatab lihast.
Hakkasin nüüd lisaks veel MyFitnessi rühmatreeningutes käima. Minu kõige esimene rühmatreening spordisaalis oli väga lõbus. Valisin MyFitnessi Solarise saalis treeningu “Kõht-selg-tuhar”.
Treening oli hoogne ja mõne minutiga hakkas higi lakkamatult voolama. Kõige toredam oli see, et treener märkas mu koormust ja reageeris kohe, pakkudes mulle harjutustest vahele lihtsamaid versioone. Tähtis oli, et ma jõu puudumise tõttu seisma ei jääks.
Kuuldavasti käib mehi rühmatrennides vähe. Seekord oli saalis minuga kokku 3 meest, mis olevat hea tulemus. Julgustan kindlasti mehi MyFitnessi rühmatreeningutesse tulema. Ei ole see midagi “plikade võimlemine”. Plaanis on jupi kaupa KÕIK erinevad MyFitnessi treeningud läbi proovida ja muljed ka teile jagada.
Pärast sellise intensiivsusega trenni on tark end venitada.
Venitused:
Alaselja lõdvestus pärast trenni või pikalt sundasendis olles. Ürita palli peal ennast täiesti lõdvaks lasta, hinga sügavalt sisse ja välja.
Otsustasin mereandidega jätkata. Seekord võtsin ette koha. Ilus ja õrn valge kala. Esmalt praadisin fileed või ja õli seguga ning praadimisjääkidest tegin sidruni ja meega kastme. Teiseks leidsin abikaasa retseptiraamatust täiesti geniaalse roosa kalasupi. Mõlemad retseptid täispikkuses ka siin blogis.
Kuna lihaste kasvatamisel on valkudel suur roll, siis olen võtnud eesmärgiks süüa hommikuti kaks muna. Seda siis kas keedetult, pošeeritult või praetult. Mu eriliseks lemmikuks on saanud munapuder.
RETSEPTID
Roosa kalasupp kohast:
2 sibulat — tükeldatult — kuumuta vähese õliga poti põhjas kuldseks
4 keskmist kartulit — suuremat sorti suupäraste tükkidena — lisa potti
7 dl vett — vala potti
1 dl kohvikoort (või piima) — vala potti
1 puljongikuubik (köögivilja v kala v kana) — poeta juurde
1-1,5 tl kuivatatud tüümiani
2-3 loorberilehte -
2 küüslauguküünt — pressitult — lisa maitseained puljongile
Keeda 5-10 minutit kuni kartul on poolpehme.
Lisa supile 400 gr valge kala fileed (tursk, koha vms).
Keeda veel paar minutit. Kui kartul on juba pehme, siis lisa:
- 200 gr väikseid krevette
- 1 spl kanget tomatipüreed
- jahvatatud musta pipart
Kuumuta natuke aega ja serveeri.
Kõrbeda nahaga praetud koha filee
Mul oli suurema kala fileed umbes 450g tk.
2spl õli
1spl taluvõid
Pipart, sidurnit ja 1teelusikatäis mett
Vaata kala üle, et soomused oleks puhastatud ja luud välja pinnitud. Lõika fileest 5-6 cm laiused portsjonid. Lõika igale tükile naha poolt kergelt 2 õrna triipu keskosale, see aitab kaasa praadimisel. Raputa mõlemale poolele pisut meresoola. Ära liiga palju soola pane, tapab kala maitse ära! Selleks, et saavutada kala krõbe ja maitsev nahk, tuleb protsessi alustada külma panniga!!!
Vala pannile 2 spl õli ning aseta pannile kalad nahk allapoole. Sa näed ja kuuled, kuidas pann kuumeneb ning kala hakkab vaikselt särisema. Nüüd on aeg lisada või. Liiguta panni edasi-tagasi veendumaks, et kala pole pannil kinni.
Särisemise algusest umbes 3 minuti pärast piilu pannilabidaga õrnalt tõstes ühe kala alla, et kas nahk on pruunistunud ja kuldne. Nüüd pööra kala ümber ning lase veel 3 minutit praadida. Kasta iga tükki 2-3 korda pannil oleva leemega. Hoia silm peal ja kui näed, et kala lihaosa ei ole enam läbikumav vaid küps, tõsta kala pannilt taldrikule.
Pannile jäänud või ja õli segust saad teha mõnusa kastme. Kui näed, et või on pruunistunud, pigista pannile poole keskmise suurusega sidruni mahl ning lisa teelusikatäis mett. Sega see kiirelt ühtlaseks kastmeks.
Head isu ja trennis näeme!