“Kui aktiivsemad harrastajad on üha rohkem lähenemas regulaarse sportliku treeningu ja ka mingite saavutuste tasandile ning neile pakutakse mitmeid koolitusi, siis on veel küllalt neid, kes võiks ka meie poolt pakutava koolituse kaudu saada just algteadmisi, oskusi, et neid endale sobiva liikumisvormi kaudu kasutada. Oleme nimetanud oma koolituse TOK-iks, ehk tegevuses domineeriksid märksõnad - tea, oska, kasuta,” selgitab Zilmer uue koolituse alustamise põhjendusi.

Koolituse ellukutsuja lähtub ka asjaolust, et piirkonnas on rohkesti asukaid, kes kolmapäeva õhtuti saaks Viimsi koolimajas käia liikumisnõu saamas. Eelolevate nädalate koolitused keskenduvad lähenevat talve silmas pidades just suusatamisele.

11. novembril kell 18.30 – 20.00 räägib Viimsi kooli klassis C-204 kogenud harrastaja Reeda Tuula oma senise tegevuse põhimõtetest. Nädal hiljem, samal ajal pakub suusavarustuse valiku ja hoolduse kohta praktilisi nõuandeid Eeri Vahtra firmast Skiwax ning 25. novembril annab suusatehnikaalast nõu staažikas suusaõpetaja Kaarel Zilmer ise.

“Eks lähtume oma edasisises tegevuses huvist koolituste vastu ja kui vähegi olud võimaldavad, siis tahame ka praktiliste tundidega alustada, seda enam, et vallas on ka liikumisvõimalused kogu aeg paranemas. Eks talve järel leia käsitlemist ka teised alad, mis kõik liikumisrõõmu pakuvad,“ sõnab Zilmer tulevikuplaane avades ja lisab, et täpsemat infot saab kõige toimuva kohta Viimsi valla kodulehekülje www.viimsivald.ee sündmuste rubriigist.