Tallinnas Vabaduse väljakul peetud lastejooks toimus viies erinevas vanusegrupis: lapsed vanuses 11-12, 8-10, 6-7, 4-5 ja 2-3 aastat. Kõige arvukam olid 350 osalejaga 4-5-aastaste poiste ja 335 osalejaga 6-7-aastate tüdrukute grupp. Kõik noored jooksjad läbisid jooksudistantsi, mille pikkuseks oli 300 meetrit. Kuna jooksul aega ei võetud, võivad võitjateks pidada end kõik osalejad.
Leia Delfi fotogaleriist ja videost oma ja tuttavate võsukesed.

“Rõõm on näha, et paljud lapsed otsustasid veeta tänase päikselise päeva joostes ja sõpradele raja ääres kaasa elades. Haribo lastejooks pakkus nii mõnelegi parajat närvikõdi, kuid samuti kuhjaga jooksurõõmu. Loodame neid noori jooksjaid võistlemas näha ka järgmisel aastal – kes siis endiselt lastejooksul ja kes juba SEB Tallinna Maratoni 10 km distantsi sihtimas,” ütles SEB Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik.

Kui tänane päev tõi eelkõige rõõmu noortele spordisõpradele, siis homme, pühapäeval lähevad starti pisut vanemad, sealhulgas vanavanematest jooksjad ja kõndijad. “Kuna homne suur jooksupäev kattub vanavanematepäevaga, teeme erilise kummarduse kõigi vanavanemate ees, kes ise mõnel jooksu- või kõnnidistantsil kaasa löövad ja üleüldse sporti teevad. Samuti täname kõiki neid vanavanemaid, kes nii palju tublisid liikumisest rõõmutundvaid inimesi üles on kasvatanud,” lausus Lilliallik.

Pühapäeval, 8. septembril toimuv SEB Tallinna Maraton on Eesti suurim rahvaspordisündmus, mis toob tänavu kokku üle 20 000 liikumisharrastaja. Suurel jooksupäeval saab end proovile panna maratoni, poolmaratoni ja 10 km jooksu- ja kõnnidistantsil (sh kepikõnd). SEB Tallinna Maratoni avatseremoonia toimub täna, 7. septembril algusega kell 18:00 Vabaduse väljakul.