36-aastane Soosaar, kes kogunud aastate eest kümnevõistluses 7031 punkti, alustas teekonda kell 7 hommikul. Pärast 3,86 km ujumist tuli sõita rattaga 180 km ning joosta läbi maraton ehk 42,195 km. Kui ujumisdistants sai läbitud ujulas, siis rattasõidu ja jooksu osas võeti appi vastavad trenažöörid.

Soosaarel võttis omalaadse katsumuse läbimine aega 11 tundi ja 50 minutit. Muide, tegu on ka mitteametliku Ironmani maailma hooaja tippmargiga (põhjus lihtne: keegi teine pole täispikka triatloni veel 2014. aastal läbinud).

"Tegu oli isikliku ambitsiooniga, mille sidusin alanud Liikumisaastaga kokku. Mõte tekkis seejuures vaid mõned päevad enne üritust ennast, 26. detsembril," rääkis ränkraske ettevõtmisega toime tulnud Soosaar Delfile.

"Suuri üllatusi polnudki, sest päris tugitoolist ma starti ei läinud - treenitus oli Ironmani läbimiseks vastav. Läbisin distantsi umbes-täpselt nii kiiresti nagu olin plaaninud. Jooksmise ajal hakkas mingil hetkel muidugi raske, aga päris punase tsoonini ma ei läinud - eesmärk oli ikkagi lõpuni jõuda ja sellega koostööpartneritele uusaastatervitus saata."

Ent kumb siis raskem on, kümnevõistlus või Ironman? "Kindlasti Ironman! Need pole võrreldavadki," naeris Soosaar, kes kroonitud M35 vanuseklassis maailmameistriks 20-võistluses, kus lisaks traditsioonilistele mitmevõistluse aladele on kavas ka näiteks takistusjooks ja vasaraheide.

Ürituse suurimaks katsumuseks osutus Soosaare sõnul kolleegide kaasamine, sest 1. jaanuaril hommikul kella 7-ks spordisaali inimesi saada polnud kerge. "Ent tahaksin kõiki kohalviibinuid tänada, nende abi oli väga vajalik."

Kas tegu oli Soosaare esimese ja viimase Ironmaniga? "Ei, plaan on millalgi ka tõelisel Ironmanil osaleda, kus saab õige fiilingu kätte. Sisetingimustes on see tegemine ikka päris nüri."