Spordiklubi Stamina esindaja Fosti tegi Jääaja keskuse juurest alanud 17,5 km pikkusel distantsil Saadjärvele ringi peale ajaga 55.25,2. Ta edestas järgmist lõpetajat Priit Lehismetsa (Treeningpartner) üle poolteise minuti. Lehismetsa aeg 57.05,6. Kolmanda koha sai Rauno Laumets (SK Jooksupartner) ajaga 57.37,3-ga, vahendab Jooksuportaal.

Roman Fosti jaoks oli tegemist viimase stardiga enne nelja nädala pärast toimuvat MMi maratoni. "Läksin oma jooksu tegema. Ei olnud mõtet passida. Treener Jane Salumäega panime paika, et jooksen kilomeetreid 3.10-3.12. Mõnus jooks, kuigi tõusudel võttis jalad täis ja värskust polnud," rääkis Fosti. Juba homme läheb ta kolmeks nädalaks Issõkuli järve äärde laagrisse. Neli päeva enne MMi maratoni suundub Fosti sealt otse Pekingisse. "Eks ta selline riski peale minek on. Keeniast tulin natuke väsinuna. Seekord püüan natuke targem olla. Paistab, kuidas kuumus mulle mõjub."

Naiste parimale Kaisa Kukele (Treeningpartner), kes finišeeris ajaga 1:06.52,4 sobib tõusudega Saadjärve rada suurepäraselt. Ta sai algul pikalt liidrikohal jooksnud Evelin Taltsi kätte enne 10. kilomeetrit. "Minu vorm oleneb ka sellest kui palju ma olen nädalas raskeid trenne teinud. Öeldakse küll, et jooks on individuaalne ala, aga täna sain joosta grupis, mis mind aitas," märkis järvejooksude sarja naiste liider Kukk. Evelin Taltsi tempo oli tema jaoks algul liiga kiire ja sellega ei oleks ta 17 kilomeetrit vastu pidanud. "Evelin on tubli ja tegi hea jooksu enda kohta. Ega ta minust palju finišis maha ei jäänud," kiitis Kukk konkurenti. Võrreldes aastataguse ajaga kuumus teda täna ei häirinud, sest joogipunktides sai end veega jahutada. Mullu küündis Saadjärve jooksul temperatuur üle +30 kraadi.

Kaisa Kuke järel lõpetas teisena Evelin Talts (Sparta) ajaga 1:08.04,8. Kolmanda naisena jõudis finišisse Moonika Pilli 1:11.41,8-ga.