Kuidas Sinu enda liikumistee algas? 

Minu isa oli väga spordilembeline. Käisime temaga talvel iga päev suusatamas või uisutamas, suvel jooksime, tegime palliviset, mängisime sulgpalli. Isa veetis minuga palju aega ja siit kindlasti ka esimene spordipisik.

Millal sai Sinust treener? 

Treener sai minust 1995. aastal. Olin harrastaja, kel puudus vastav haridus, kuid oli piisavalt praktikat. Panin end treenerite konkursil proovile ja võitsin. Hariduse omandasin treeneritöö kõrvalt. 

Mida soovitad inimestele, kes on kaalus tublisti juurde võtnud, kuid kellel on soov end taas käsile võtta? Milles alustada, kust saada julgust, inspiratsiooni ja toetust?

Soovitaksin lapsepõlve tagasi vaadata ja meenutada mõnd positiivset liikumisega seotud kogemust. Olgu see siis spordiala, mida ise proovitud, meeldejääv inimene või kasvõi televiisorist nähtud liikumisega seotud hetked. Tuleks ka endalt küsida, mida just vaja oleks- kas keha tunneb puudust aeroobsest liikumisest või oleks talle pigem vaja närvisüsteemi taastamist. Arvan, et alustama peaks endale meeldivast tegevusest või alast.

Mis on Su sõnum algajale? 

Kui oled otsuse teinud, ole järjekindel. Liikumisharjumus kujuneb aja jooksul (nagu teisedki harjumused), kuid on positiivne ja kord välja kujunenuna aitab see Sind alati!

Mis on Su sõnum edasijõudnud harrastajale? 

Paku endale vaheldust ja vaata mõne aja tagant üle oma eesmärgid. Kõik me muutume!

Mida on inimestel Sinu kogemustest õppida? 

Olen oma kehale kunagi palju ülekoormust pakkunud, nüüd suhtun endasse palju hoolivamalt ja kuulan oma keha. Seda soovitan teistelegi.

Kas inimene on see, mida ta sööb?

Vastaksin, et pigem see, mida ta mõtleb. Loomulikult on toit oluline, kuid veel tähtsam on, kuidas ja kellega kulgeb Su igapäevaelu.

Palun jaga nippe toitumisest, milline näeb välja Su enda toidulaud? 

Mina olen liha söömisest loobunud. Tunnen, et see sobib mulle. Tean, et ma ei vaja ka suures koguses lehmapiimatooteid. Söön palju puu- ja juurvilju. Ma ei usu, et on täiuslikke inimesi, kes jõuavad kõike ja on alati heas tujus. Pole inimesi, kes söövad alati ideaalselt. Kes alati puhkavad ja oma keha kuulavad. Mina selline ei ole. Mul on 1000 viga, mu tuju kõigub vastavalt mind ümbritsevale, ma ei söö iga päev ideaalselt - näiteks söön vahel valget šokolaadi. Ma ei saa toitumisalaseid soovitusi anda, sest igaüks peab ise selle ära tundma, mis on temale vajalik. Ja kindlaid tõdesid pole. 

Millest unistad? 

Unistan elust puhtas looduses. Vabadusest ja rohkest vabast ajast. Päikesest, mis alati paistab... Talvel unistan soojast rannaliivast. Õnneks saan meditatsioonis alati nende sisse minna.

Sul on kaunis perekond ja imelised lapsed, mida soovitad liikumisaasta puhul Eesti peredele ja lastele? 

Soovitan koos lastega metsa minna. See ei nõua raha ja on tõeliseks avastamisrõõmuks meile kõigile.

Kuidas ületada laiskus? 

Laiskuse ületamiseks on hea nipp raha kulutada- investeeri kas uutesse spordiriietesse või varustusse. Siis tunned, et oled kohustatud uued tossud „välja viima“.

Mida arvad valgest suhkrust? 

Arvan, et võiksime seda vähem tarbida. Lastele soovitan anda ainult suhkruvabasid jooke. Tean, et kommid on mingis vanuses paratamatus.

Kas on mõni liikumisalane unistus, mis sul veel saavutamata on? 

Jah, Tartu maratoni läbimine. Ja korralikult ujuma õppida.

Kui palju nädalas ennast peaks liigutama, et elada pikk ja terve elu? 

Soovitaksin end iga päev umbes ½ tundi liigutada. Teha seda naudinguga ja teadlikult. Väike sörkjooks ja võimlemine. 

Milliseid tunde juhendad? 

Juhendan palju seljateraapia tunde. Olen selja tervisele spetsialiseerunud. Teen ka joogat, shindod, energiakanalite liikumisega seotud Meridiaanijoogat.

Nii, et kõik algab mõtlemisest? 

Jah, olen selles kindel. Väga kasulik on enda mõtteid kuulata, neid tähele panna ja sel viisil endast aru saada.

Mis on Sinu mootor ja inspiratsiooni läte?

Kõlab lihtsalt, aga mul on väga vaja olla looduses. Samuti vajan üksi olemise hetki, need võivad olla lühikesed, kuid on hädavajalikud.

Kas liigutad ja treenid end ka 100-aastaselt? 

Kindlasti.

Kust ammutad jõudu ja väge? 

Mul on imeline abikaasa ja ma tõesti naudin temaga koos olemist. Samuti olen õnnelik lastega koos olles.

Miks naistel on vaja olla naiselikus energias ja meestel mehelikus? 

Kas üldse on nii? Tunnen, et ma pole õige inimene sellele küsimusele vastama. Olen pikalt elanud teiste arvel. Nüüd tunnen, et pean kõik tasa tegema ja oma karmaga tegelema. Igaüks sünnib siia maailma oma ülesandega ja mul pole aega niisama „naine“ olla.

Mis ühiskonnas muutuda võiks? 

Eestis pole inimeste vahel eriti palju hoolivust, toetust ega armastust. Tuleme ju eelmisest ühiskonnast ja seda esindav suurriik on siiani meid mõjutamas. Muudaksin kõike hariduse ja üksikisiku väärtuslikkusega seotut.

Mis on veel ühiskonnas kreenis?

Iga laps tahab liikuda ja niipea, kui nad jõuavad lasteaeda ja veel enam, kooli, on liikumine üks suurimaid kuritegusid. Istu ja kuula. Ja siis tuleb "kehalise kasvatuse" tund, mis ei luba tal liikuda, nagu ta tahab, vaid sunnib tegema teatud liigutusi, mida laps arvatavasti üldse ei taha teha. Ja mingil ajal me hakkame rääkima, et peab liikuma. Siis, kui laps istub arvuti taga, mis on justkui ainus pääsetee sellest valelikust ja võltsist maailmast. Ilmselge on, et liikumine on kasulik kehale, vajalik kehale. Loomulikul teel meie keha seda tänu tsivilisatsioonile enam ei mäleta. Suures osas tänu sellele, et oleme lapsest saati paigale naelutatud- hea laps ja inimene istub korralikult paigal.

Mis on Su lõpusõnad Eestimaa harratajatele? 

Nautige liikumist ja oma keha! Liikumine on ju tegelikult muutumine ja muutuste aktsepteerimine. Liikumisaasta on selleks, et sügavalt nautida muutusi.