Hommikuhämaras jagunesid Otepääle tulnud inimesed oma treenitust ja vastupidavust arvestades kolme suuremasse gruppi, kus triatleetidest tempomeistrid Priit Ailt, Gunnar Zirk, Jaano Vembu, Andy Toomsalu, Maret Mets ja Kerli Pauskar andsid korraldusi vaheldumisi jooksmiseks ja kõndimiseks.

Kell 9.00 startis talvepealinnast -3,5 kraadises külmas suurem grupp, kes valis aeglasema liikumisviisi, et liikuda 5 minutilises jooksu ja 5 minutilises kõnnirütmis Otepäää-Vana-Otepää-Lutike- Kammeri-Pangodi-Luke-Külitse kaudu Tartusse. Viimasena asus teele väike kiirete jooksjate rühm Priit Ailti juhtimisel. Suures grupis liikus ka Sky Plus saatejuht Kertu Jukkum, kes treenib oma esimeseks Tartu suusamaratoniks.

Kiiremad jõudsid vahepeatusesse Luke mõisaaia juurde (27 km stardist) 3 tunni ja 10 minutiga. Pühade ajal alanud sula oli muutnud teed äraarvamatult libedaks, mis põhjustas rohkeid kukkumisi. Kuigi võitjaid sel üritusel ei selgitatud, üritasid tugevamad liikuda kiiremas tempos. Esimesena jõudis peale viie tunni ja 15 minuti kulumist stardist Kantri hotelli ette finišijoonele kümnene meestest ja naistest koosnev grupp, kus olid nii Margus Pirksaar, Priit Ailt, Silver Mikk jt.

Enamik lõpetas kiiresti pimenenud päeval hämaras, sest suur libedus teedel ei võimaldanud kiiresti joosta. "Olen korra käinud jooksumaratonil, "Pekist priiks" retkel olen kolmandat korda. Täna oli ikka väga libe ja raske joosta. Peatuste aega maha arvates kulus täna 45 km läbimiseks viis tundi. Oli hea koormusega treening," muljetas Tartu Ülikoolis õppiv triatleet Silver Mikk. Viimased lõpetajad liikusid rõõmsas tujus üle lõpujoone, kui stardist oli möödas seitse tundi. Libedus jäi tänavuse "Pekist priiks" märksõnaks. Trismile eestvedajad Ain-Alar Juhanson ja Margus Püvi läbisid korralduse kõrval ka enamiku rajast ise aktiivselt liikudes.

"Esimest korda võtsime jooksuretke Otepäält Tartusse ette koos Allan Orase ja ühe sõbraga 2009. aasta jõulude ajal. Eelmisel aastal oli rajal, mis oli veid erinev tänasest juba 90 inimest. Jõulude suurte söökidega aja sisse kulub selline üritus väga hästi ära. Osalejate suur hulk tõendab, et tasemel treenijatele ja harrastajatele on sarnast ühisüritust vaja," võttis "Pekist priiks" algataja Margus Püvi ürituse optimistlikult kokku.