Kolmele põhidistantsile registreeris kokku 1092 rulluisutajat. 6. Tartu Rulluisusprindil võistles 61 osalejat, lastesõitudes tegi kaasa 428 väikest spordihuvilist ning võistlusele eelneval nädalal toimunud ühistreeningust võttis osa 87 rulluisutajat.

Võistluse direktori Indrek Kelgu sõnul on Rulluisumaraton küll Kuubiku üritustest kõige väiksema osalusarvuga, kuid eriliselt mõnusa auraga maraton. “Terve Rulluisumaratoni eluaja on ilmataat hellitanud meid ilusa ilmaga – kümme aastat ja mitte ühtegi vihmast maratoni,” lisas Kelk, tänades taevataati.

10. Tartu Rulluisumaratoni võidu teenis välja kiiruisutaja Marten Liiv, kes edastas teise koha võitnud Kaspar Kaljuveed ning kolmanda koha grupifinišis välja võidelnud leedulast Viktoras Cesulist. Naistest oli teist aastast järjest kiireim valgevenelanna Marina Zujeva, kes alistas poodiumi teisele ning kolmandale kohale tulnud Saskia Alusalu ning Diana Kaareste.

Kokku läbis eile 42 km pikkuse distantsi 507 sõitjat, 21 km distantsi 264 sõitjat ning 10 km distantsi 156 sõitjat. Võistlejaid oli tulnud kohale Eestist, Lätist, Venemaalt, Soomest, Valgevenest, Leedust, Ukrainast, Norrast, Itaaliast, Rootsist, Saksamaalt ning Venetsueelast.

Laupäeval olid stardijoonel TILLUsõidu ja MINImaratoni osalejad, keda oli tänavu kohale tulnud lausa 428. Samuti toimus laupäeval 6. Tartu Rulluisusprint, millest võttis osa 61 rulluisutajat. Mõlema puhul on tegemist uue osalusrekordiga. 6. Tartu Rulluisusprindi võidu võttis Venetsueelalane Sebastian Tigreros, kellele järgnesid lätlane Reinis Znotins ning tänavuse Rulluisumaratoni võitja Marten Liiv. Naistest noppis Rulluisusprindi võidu Enel Kõrva.

Pärast Rulluisumaratoni kerkisid Tartu Maratoni Kuubiku liidriteks naistest Reeda Tuula, kellel on hetkeseisuga kogutud 2683 punkti ja meestest Margus Pedaste, kes on teeninud 2847 punkti.

Järgmine Kuubiku üritus on 19. Tartu Rattamaraton, mis leiab aset 18. septembril. Valida saab 89 km ning 40 km pikkuste distantside vahel.