Klubi Tartu Maratoni juhatuse esimees Indrek Kelk ütles Eesti Raadio uudistele, et tegelikult on dopingukütid Tartu Maratonil kohal olnud viimased kümme aastat, kuid siis on võetud vaid üksikuid proove ning testitud vaid võitjat ja veel mõnda eliiti kuuluvat sportlast. Sel korral andis SA Eesti Antidoping korraldajatele teada, et testima asutakse ka rahvasportlasi.

"Me ei tea ju, kui levinud see rahvasportlaste seas on, sest paraku on dopingutestimine väga kallis lõbu ja kui meie seda tellime, siis väga laiale ringile seda kindlasti laiendada ei suuda, seetõttu on seni ainult üks positiivne dopingujuhtum olnud," rääkis Kelk.

2000. aastate keskel registreeritud positiivse dopinguproovi andis just rahvasportlane.

Eesti Antidopingu Agentuuri juhatuse liikme Kristjan Pordi sõnul on põhjust arvata, et rahvasportlaste seas on dopingu kasutamine üsna levinud, kuid kõige tähtsam on Pordi sõnul inimeste tähelepanu juhtida sellele, et keelatud ainete kasutamine võib kahjustada ka inimeste enda tervist.

"Tegemist ongi tõsise rahvatervise probleemiga ja on aeg hakata sellesse ka sama tõsiselt suhtuma. Eesmärk ongi testida ja ära hoida neid, kes endale halba teevad," sõnas Port.