Ajakirja esimene artikkel on pühendatud Pierre de Coubertini 150-ndale sünniaastapäevale, kus Eesti Spordimuuseumi teadussekretäri Kalle Voolaid annab ülevaate kaasaegsete olümpiamängude sünniloost.

Endine tippsuusataja, praegune Eesti Suusaliidu peasekretär Jaak Mae annab oma artiklis nõu, kuidas õpetada lapsi suusatamist ja sportimist nautima. Kaarel Zilmer, Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi dotsent, kirjutab suusatamisega tegelemist mõjutavatest teguritest.

Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi treener Harry Lemberg keskendub oma artiklis pikamaajooksja lihastreeningu kasulikkusele ning põhjalikult on käsitletud, kuidas efektiivselt treeningut planeerida. Eesti korvpalli naiskonna peatreener Jaanus Levkoi kirjeldab oma artiklis üksikasjalikult kaitsemängu korvpallis.

Liina Puusepp Tartu Ülikooli Pärnu kolledžist annab ülevaate septembris allkirjastatud Hea Tava dokumendi põhimõtetest ja kokkulepetest. Oma teises artiklis vaatleb Puusepp vägivalda spordis - spordiajaloos, väljakul, pealtvaatajate ja tugitoolisportlaste seas, ajaleheveergudel.

Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna spordipsühholoogia professor Lennart Raudsepa artikkel käsitleb spordis edu saavutamise eeldusi, sealhulgas geenide rolli.

EOK liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi teeb ülevaate liikumisharrastuse arengukava 2011-2014 koostamise põhimõtetest ning Ühenduse Sport Kõigile asepresident Rein Jalak analüüsib spordi ja liikumise mõju inimese tervisele ja õnnetundele.

Ajakiri Liikumine ja Sport on ainus eestikeelne liikumise- ja  spordialane teadusajakiri, mille väljaandmist toetavad EOK ja Kultuuriministeerium. Uue numbri koostööpartneriks oli ka Spordimeditsiini klaster SportEST, kaasrahastusega EASi kaudu Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist.

Ajakirja artiklid on tasuta kättesaadavad Ühenduse Sport Kõigile MTÜ portaalis www.trimm.ee.