Selgita palun neile, kes veel ei tea, mis võistlus on "Jõusaali TÄHT"?

Tegemist on Audentes Fitness-i traditsioonilise võistlussarjaga jõusaalis, mis kestab viis kuud ja hõlmab viit võistlusala. Kõikide etappide koondarvestuse võitja kuulutatakse jõusaali täheks. Üldvõitja selgitatakse välja nii meeste kui ka naiste arvestuses.

Kuidas võistlused seekord läksid?

Täpselt nagu esimese ala puhulgi, milleks oli ergomeetril sõudmine 90 sekundi jooksul, oli ka seekord meeste soorituse tase võrreldes eelmise aastaga tunduvalt tugevam. Esikohale tulnud Valery tõmbas see aasta 31 lõuatõmmet, mis on tervelt 7 kordust rohkem kui eelmisel aastal!

Naistele olid lõuatõmbed esmakordne ala ja võrdlusmoment eelmise aastaga puudub. Küll aga tuli välja, et meil on Audentes Fitnessis väga tugevad ja sportlikud naised!

Kõik osalejad võtsid võistlust väga tõsiselt ja taheti oma parim tulemus teha või oli soov eelmise aasta tulemust ületada.

Kuidas oleks võistluseks nutikas valmistuda?

Võistlusteks annab hea ettevalmistuse juba regulaarne jõusaali külastamine, sest võistlussari koosnebki just väga mitmekülgsetest harjutustest, et kõigil oleks võimalus oma parim anda. Peale sõudmist ja lõuatõmbeid on nüüd tulemas meestele rippes jalgade tõsted kangi puudutamisega, kükk (oma keharaskusega) ja lamades surumine (oma keharaskusega). Naistele istesse tõus, kükk (poole keharaskusega) ja rööbaspuudel surumine (vastukaaluga pool kehakaalu).
Samuti on meil treeningplaanis eritund just võistlussarjaks ettevalmistumiseks. Treeningus võetakse läbi kõik võistlussarja puudutavad elemendid ning treeningut juhendavad meie jõusaalitreenerid Siim Veri ning Marko Sildoja.

Kes seekord võitsid ja üldse silma paistsid?

Seekord oli eriti tähelepanuväärne see, et meeste esikoha omanik tegi oma eelmise aasta soorituse 7 kordusega üle, mis niigi kõrgete korduste juures on väga super tulemus! Sest teadupärast areng lõpu poole hakkab aeglustama ja kordusi ei tule enam nii palju juurde. Samas ei saa mainimata jätta, et Valery tegi silmad ette endast ka poole noorematele.
Naistel oli lõuatõmbed vastukaaluga (pool kehakaalu) võistlusalaks esmakordselt, seetõttu puudub ka võrdlusmoment eelmise aastaga. Esikoha omanik Regina tegi muidugi vapustavad 60 kordust. Teine koht järgnes 53 kordusega. Muidugi oli ka palju naisi, kes tulid võistlema ja polnud kordagi elus lõuatõmbeid isegi proovinud. See oli tore, sest sai neile uut ala tutvustada ning naised said ka oma tugevusele kinnitust.

Mis edasi?

Edasi ootame kõiki tublisid harrastajaid osalema jõusaali TÄHT" III etapil ja soovime kaunist Liikumisaasta lõppu!