Eesti Energia toetusel korraldab maist septembrini toimuvat tervisespordisarja Stamina Spordiklubi. „Kümme aastat toimunud sari on tõestanud, et iganädalane sportlik väljakutse aitab kujundada tervisespordi harjumust,“ selgitab Stamina Spordiklubi juht Urmo Raiend.

Tervisespordi sarja puhul ei ole tegemist võistlusega tulemusele, vaid hinnatakse osalemise aktiivsust. Keegi ei saa auhinnatud raja läbimise kiiruse alusel, vaid igaüks võib raja läbida talle sobivaimas tempos. Sari koosneb 21 etapist Tallinnas asuvates metsades ja loodusparkides, kus joosta saab igal kolmapäeval ja kõndida igal neljapäeval. Raja pikkus on vastavalt etapile 3 – 6 km.

Tervisejooksule oodatakse osalema viieliikmelisi ja kõndima neljaliikmelisi tiime, joosta ja kõndida saab ka individuaalosalejana. Sarjas osalemiseks saab ennast ja oma tiimi registreerida kogu sarja vältel.

Põnevuse lisamiseks toimuvad ka sel aastal sarja etappidel erinevad üritused. Näiteks iga kuu ühel etapil saab ka aja peale joosta, kord kuus toimub viktoriin. Jätkuvad ka populaarsed teemaetapid – seiklusspordi, orienteerumise või karnevali etapp. Iga osaleja saab koos kiibiga tervisekaardi, kuhu hooaja jooksul saab märkida sarja etappidel tehtavate terviseuuringute näitajad. Mõõdetakse osaleja vererõhku, rasvaprotsenti, kolesterooli ja veresuhkru näitajaid ning antakse nõu, kuidas oma tervisekäitumist parandada.

Avatud on lastetelk kuhu saab jooksu ajaks lapsi järelevalve all mängima jätta ning rattaga tulijatele on valvega rattaparkla.

Sel aastal on mõlema sarja aktiivsematele osalejatele pannud väärtuslikud reisiauhinnad välja Viking Line. Tervisejooksu sarjas pretendeerivad peaauhinnale tiimid, kus vähemalt kolm liiget on enim kordi kohal käinud. Tervisekõnni sarjas peab punktide saamiseks etapil osalema neljast liikmest kaks. Sarja parimale tiimile kingib Viking Line eksklusiivse merereisi. Lisaks Viking Line auhindadele on sarja partneritelt ja toetajatelt tiimidele ja osalejatele muid auhindu ja meeneid, mida loositakse välja kogu hooaja vältel.

Eelmisel aastal võttis Tervisejooksu ja Tervisekõnni sarjast osa 2122 tervisespordisõpra. Üheskoos läbiti 133 520 kilomeetrit, mis on täpselt 3,33 tiiru ümber maakera.