Esimest korda osalev Delfi spordireporter Otto Oliver Olgo ja ürituse korraldaja Urmo Raiend kutsuvad Liikumisaasta raames kõiki inimesi raja äärde harrastajatele kaasa elama - homne sündmus tõotab kujuneda mastaabilt suuremaks kui kunagi varem.

Seitsmendat korda toimuvale Kõva Mehe Jooksule on end kirja pannud koguni 474 osalejat, kellel tuleb 10 kilomeetri pikkusel krossijooksuks sobival rajal läbida ja ületada erinevaid looduslikke ja spetsiaalselt jooksu jaoks ehitatud takistusi.

Osalejatele teevad raja läbimise meeldejäävalt raskeks läbi jõe ja üle heinapallide virna jooksmine, erinevate veetakistuste ületamine ja läbimine, mudas roomamine ja torudesse sukeldumine, tiheda metsatuka läbimine, üle poorde turnimine ning palju muud.

Kõva Mehe Jooksu võistluskeskus ja start on Tallinna kõrval paiknevast Laagri asulast 2 kilomeetri kaugusel olevas Saunapunktis. Võistluskeskus asub siin.

Kõva Mehe Jooksu lõpuprotokolli reeglitepärase aja kirja saamiseks peavad osalejad läbima-ületama kõik rajale jäävad takistused. Lisaks individuaalsele arvestusel selgitatakse ka kõige kõvem tiim. Tiimi arvestuses liidetakse kolme osaleja ajad ja väikseima ajaga tiim on võitja.
Kõva Mehe Jooksul saavad lõpetajad laheda särgi ja uhke medali. Peale jooksu saab väsinud lihaseid kosutama Saunapunkti soome ja vene sauna.

Eelregistreerimine VII Kõva Mehe Jooksule on lõppenud. Võistluspäeval on järgi veel vaid 20 stardikohta.