„Otepää ja Palu vahel on rada väga ilus. Ainult kaks kilomeetrit enne Palu tulid mustemad kohad sisse,“ rääkis täna Tartu Maratoni pearajameister Assar Kütt. Otepäält Paluni on 47km, Elvasse finišisse jääb sealt veel 15km.

„Palult Elvani on rada väga jäine, aga iseenesest on hea põhi all. Praegu sajab värsket lund peale ja on lootust, et peagi on ka see ots maratonikõlbulik. Lumekihi paksus ei pruugi olla väga suur, aga kuna rajapõhi on tugev, siis saab ka klassikajälje tõmmata,“ lisas Kütt.

Rajameister sõitis täna Otepäält Elvani ja sõidab raja täies pikkuses läbi ka homme. Lund sadas terve päeva jooksul juurde ja seetõttu oli hommikul Otepääl pressitud rada lõunaks juba osaliselt kinni sadanud.

43. Tartu Maratoni stardini on jäänud pisut rohkem kui kolm nädalat. Ka võistluste direktor Indrek Kelk on praeguses seisus positiivselt meelestatud. „Kui vaadata kahe nädala ilmaprognoosi, siis seis on positiivne. Kõik ennustused näitavad, et püsib külm ja seis läheb ainult paremaks. Tänases seisus ei ole mingit kahtlust, et Tartu Marataon toimub,“ rääkis Kelk.

43. Tartu Maratoni start antakse 15. veebruaril. Nädal varem ehk 8. veebruaril toimub 4. Tartu Teatemaraton ja Avatud raja sõidud kolmel distantsil (63km, 31km, 16km).